De kampioenen!

Nijnsel/TVE Reclame brengt te weinig

Algemeen Sport

Nijnsel / Oss - Afgelopen zondag ging Nijnsel Heren 1 op bezoek bij Margriet in Oss, een onbekende tegenstander die in het verleden langere tijd een paar klassen hoger speelde. Nijnsel stond gelijk in punten dus de winnaar deed goede zaken. Anderhalf uur later trokken de bezoekers aan het kortste eind, liet de thuisploeg de geelblauwen met lege handen achter terwijl die dacht dat er meer in had gezeten.

Margriet beschikt over een prachtig sportpark en telt bijna duizend leden. Een serieuze club dus in Oss waar veel verenigingen hun thuishonk hebben. Een tegenvaller voor de gasten was dat smaakmaker Jelle de Louw tijdens de warming up al moest afhaken. Op een prima bespeelbaar veld begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd, de kat werd uit de boom gekeken. Het tempo lag niet hoog en de gasten lieten de bal aan de thuisclub. Dit leverde geen gevaar op totdat in de 32e minuut de verdediging van Nijnsel weifelend optrad; een kopbal had het gevaar moeten bezweren maar dat gebeurde niet zodat ook de doelman eensklaps niet meer op de juiste plek stond. Een misverstand waar een voorwaartse van Margriet weliswaar onverwacht maar dankbaar gebruik van maakte. Zuur, maar het scorebord liegt niet. Het was tevens de ruststand.
Na de thee verzette Nijnsel de bakens en was voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. De overtuiging ontbrak echter en de gastheren bleven derhalve relatief gemakkelijk overeind. Een venijnige counter zat er ook niet in, zodat Nijnsel de hoop hield op een (toevals)treffer. Er werd zegge en schrijven één goede kans genoteerd, een kopbal van Rick van der Vleuten. Die trof echter geen doel en dat paste wel in het beeld van de wedstrijd. De minuten tikten weg en ook de krachten vloeiden weg. Nijnsel werkte hard voor een beter resultaat maar zolang de doellijn niet wordt gepasseerd, levert een overwicht noch een slotoffensief een zo gewenst en ook wel verdiend resultaat op. Eindstand 1-0.

Zondag thuis tegen BMC
Aanstaande zondag komt Berlicum/Middelrode op bezoek. Een ploeg die nog niet lekker draait. Nijnsel kan dus goede zaken doen met een overwinning om zodoende aansluiting te houden bij de subtop. Thuis komt Nijnsel tot nu toe beter voor de dag dan uit, dus laten we hopen dat dit zondag op sportpark Den Eimert opnieuw wordt bewaarheid. Een uitgebreide supportersschare is daarbij wederom van harte welkom. Aanvang 14.30 uur.