Ollandia pakt verdiend de punten

Olland - Het lukte Ollandia pas in de tweede helft om Irene van zich af te schudden. De weeromstandigheden waren niet al te best en de voorspellingen voor de middag gaven enkel maar meer kans op regen. Dit alles was voor scheidsrechter Van Oorschot reden om voorafgaande het veld eens goed te gaan bekijken. Zeker met de wetenschap dat de laatste thuiswedstrijd van Irene in de rust moest worden gestaakt in verband met het slechte veld.

Bij de aftrap was het direct Ollandia dat het voortouw nam en met hun vooruitgeschoven spel aangaf wat de doelstelling voor deze middag was. Net als vorige week werd direct de aanval gezocht en speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van de tegenstander.  Vele mogelijkheden deden zich voor om de scoren te openen. Maar net als vorige week was het altijd wel een been van de tegenstander of een ongelukkige bal die dat voorkwam. In de 22e minuut leek het er dan toch van te komen een strakke. Een harde voorzet van Stefan Erven werd net voor de inglijdende Steven van Dijke op een wat gelukkige manier voor de verdediger tot corner verwerkt. Het kon echter niet uitblijven dat de eerste goal voor Ollandia snel zou vallen. Echter de voetbalwet schrijft dan voor dat als je zelf niet tot scoren komt het de tegenstander meestal bij de eerst voorkomende gelegenheid wel lukt. Zo ook in dit geval. Een voorzet van de rechterkant van Irene werd hard ingekopt door de spits. Echter de grensrechter en de scheidsrechter hadden beide gezien dat daar aan voorafgaand de scorende speler vanuit een buitenspelpositie was vertrokken. Gelukkig voor Ollandia bleef de stand op dubbel 0. Met deze stand werd ook het kleedlokaal na 45 minuten opgezocht.
Na de rust kreeg de wedstrijd echter al snel de goal waar (te) lang op moest worden gewacht. Een  weer uitblinkende Stefan Erven was zijn direct tegenstander op de rechterkant in de 49e minuut weer te snel af en zijn strakke voorzet werd subliem met een lage harde schuiver afgewerkt door broer Robert.  Niet veel later kreeg Ollandia een herhaling van zetten maar het was nu, na wederom een mooie voorzet van Stefan, dat Robert het net liet bollen door een snoeiharde kopbal.
De overwinning kwam mede tot stand door een solide verdediging van Ollandia die onder leiding van de laatste tijd weer een goed spelende Rob van der Heijden zo vast stond als een huis. Is er dan nog iets te melden van de wedstrijd vraagt u zich af? Jazeker wel, de kers op de taart werd verzorgd door een keihard werkende Steven van Dijke die met een prachtige omhaal, vanaf de rechterkant verzorgd door Stefan Erven, de 0-3 op het scorebord liet aantekenen.