Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0159c2
Foto:
Kunst en Cultuur

Concert Grupo del Sur

Sint-Oedenrode - Grupo del Sur geeft op zondag 27 oktober een concert in de Knoptoren. Aanvang 12.00 uur.

Omdat een in het vorige seizoen gepland concert door Grupo del Sur door omstandigheden geen doorgang kon vinden heeft het Roois Kultuur Kontakt dit concert nu opnieuw in haar programma opgenomen. Op zondag 27 oktober treedt dit ensemble om 12.00 uur op in de Knoptoren met het programma Desde Adentro -Van Binnenuit.
In dit concert neemt Grupo del Sur haar publiek mee in de zinderende en meeslepende muziek van Astor Piazzolla maar ook van zijn orkestleden Antonio Agri en Pablo Ziegler.
De Argentijnse musicus/componist transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek. Hij behield daarbij de passie, de hartstocht en melancholie maar verrijkte de muziek ook met elementen uit de klassieke muziek en de jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireerde wereldwijd vele componisten.
Met het programma Desde Adentro is Grupo del Sur vol overtuiging begonnen aan haar tweede decennium en weet van elk concert weer een onvergetelijke belevenis te maken voor vertolkers en luisteraars. Grupo del Sur geeft concerten sinds 2007 en speelde op veel kamermuziekpodia en festivals. Zij produceerden verschillende CD's en zijn regelmatig te beluisteren op Radio 4 in programma's als Spiegelzaal en Opium op 4. Grupo del Sur bestaat naast haar oprichter Anne-Marie van de Grint - viool ook uit Matias Pedrana - bandoneon, Paul Hagenaars - gitaar, Ivo de Greef - piano en Marc van Rooij - contrabas.
Toegangskaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij de entree van de Knoptoren, bij het VVV-kantoor, de Bruna winkel en te reserveren via muziek@rooiskultuurkontakt.nl


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!