Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9754d9
Foto: Hans van den Wijngaard
Gemeentenieuws

Doorstart werkzaamheden glasvezel

Meierijstad / Sint-Oedenrode - In het buitengebied van gemeente Meierijstad kunnen de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel door Glasvezel buitenaf weer hervat worden. 

Op 2 oktober jl. maakte de gemeente bekend dat ze de werkzaamheden per direct stilgelegd had, omdat de kwaliteit van het werk teveel te wensen overliet. Dat resulteerde in schades en onveilige situaties. Wethouder van Rooijen geeft aan dat gemeente en Glasvezel buitenaf sindsdien intensief en constructief overleg hebben gehad: "We hebben gekeken waar het wringt en duidelijke harde afspraken gemaakt om dat voortaan te voorkomen. Ik ben blij dat we er zo snel uitgekomen zijn; In het bijzonder voor onze inwoners en ondernemers die reikhalzend uitkijken naar glasvezel en het gebruiksgemak dat glasvezel hen kan geven. We konden goed doorpakken, en dat is ook te danken aan de positieve houding van Glasvezel buitenaf."
Glasvezel buitenaf hervat de werkzaamheden in de tweede helft van oktober. Als eerste worden de reeds lopende werkzaamheden afgemaakt en opgeleverd. Dat geldt ook voor de 100 reeds ingeplande afspraken voor het aanleggen van de huisaansluiting. De planning van Glasvezel buitenaf is er op gericht rond het einde van het eerste kwartaal van 2020 alle aansluitingen gereed te hebben.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!