Ongelukkige nederlaag voor Rhode in Wijchen

Sint-Oedenrode - Voor de tweede achtereenvolgende keer verspeelde Rhode | Van Stiphout Bouw belangrijke punten in de negentigste minuut. Tegen Brabantia eindigde een zeker lijkende overwinning nog in 3 – 3 in de drieënnegentigste minuut, zondag verdiende Rhode een punt maar opnieuw ging het mis in de negentigste minuut.

De wedstrijd tegen koploper Woezik in Wijchen eindigde in een geflatteerde overwinning voor de thuisclub. Woezik kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Bas Elemans soleerde vrij makkelijk door de defensie van Rhode en met een bekeken schot schoot hij Woezik op voorsprong. Woezik combineerde vlot en Rhode zette hier degelijk spel tegenover. Mark van der Zanden had de gelijkmaker op de schoen toen hij na een foutieve terugspeel bal alleen op de keeper af ging. Helaas werd deze kans niet benut. Het spel bleef aantrekkelijk en over en weer werden kansen gecreëerd. In de dertigste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Een voorzet op maat van Bas van Kuringen werd keurig binnen gekopt door Mark van der Zanden. Toen brak een sterke periode van Rhode aan waarin drie reële kansen werden gecreëerd. Eerst ging een kans voor Mark van der Zanden net voorlangs en vervolgens kreeg Simon van de Wetering twee kansen om Rhode op voorspong te schieten. Helaas werden deze kansen niet benut. Woezik wist wel raad met een kans in de tweeënveertigste minuut. Een mooie aanval werd doeltreffende afgerond door Metin Allir. Meteen daarna ontstond er opnieuw een grote kans voor Woezik, maar Rhode doelman Frank van den Bogaard redde knap. De ruststand gaf de verhouding niet weer op het scorebord. In de tweede helft waren de teams weer aan elkaar gewaagd en kwamen er kansen over en weer. In de zevenenzestigste minuut kopte Geert Oerlemans fraai de 2 – 2 binnen en in de vierenzeventigste minuut schoot Simon van de Wetering, na een goede steekpass van Serge Voss, Rhode op voorsprong. Rhode bleef geconcentreerd voetballen en gaf weinig kansen weg. Via een strafschop in de achtenzeventigste minuut kwam Woezik op gelijke hoogte door Gijs Diebels. In de laatste tien minuten kon de wedstijd nog alle kanten in, helaas voor Rhode niet de goede kant. Opnieuw ging het in de slotminuut mis voor Rhode. Metin Aller scoorde in de negentigste minuut de 4 – 3 en in de drieënnegentigste minuut schoot Jesper Rikken Woezik naar de geflatteerde overwinning.
Komende zondag staat de wedstrijd tegen de amateurs van NEC op het programma. NEC speelde zondag 2-2 tegen Best Vooruit, NEC heeft een technisch goed voetballende ploeg en Rhode zal met veel werklust en inzet moeten proberen de mannen van NEC weinig ruimte te geven.