Logo mooirooi.nl
Alle kinderen letten goed op.   | Fotonummer: 4aa31a
Alle kinderen letten goed op.
Onderwijs / Sint-Oedenrode

De Wegenwacht bij basisschool Eerschot

Sint-Oedenrode - Afgelopen week stond voor basisschool Eerschot een gele bus van de Wegenwacht. Zou één van de leerkrachten pech hebben ? Nee hoor, de school werkte drie weken aan het leerarrangement "Reis mee!" (thema Kinderboekenweek van dit jaar).

Elke groep ging op zoek naar een eigen invulling van dit thema. De ene groep ging aan de slag met het reisbureau, in andere groepen werd gewerkt over verschillende landen. In de onderbouw stond het onderdeel voertuigen centraal, die heb je tenslotte nodig om te kunnen reizen.
Tijdens een leerarrangement leren de kinderen onderzoeksvragen op te stellen en gaan ze aan de slag om hier antwoorden op te vinden. Zo worden leerlingen eigenaar van hun eigen onderwijsproces.
Er zijn veel manieren om aan antwoorden te komen, het internet is natuurlijk een grote bron van informatie. Maar ook de echte wereld de school binnenhalen levert veel kennis voor de leerlingen op.
Zo kwam de Wegenwacht op bezoek bij de groep die in de klas een "reparatiewinkel voor voertuigen" had gemaakt. Meneer Gerrit van de ANWB Wegenwacht had het maar druk met het beantwoorden van allerlei vragen. De kinderen hadden in een uur tijd meer geleerd, dan de leerkracht in de drie weken zou kunnen aanbieden. En dat niet alleen, ook het enthousiasme én de betrokkenheid was zeer groot. Leren mag tenslotte ook leuk zijn!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!