Rhode laat Brabantia in blessuretijd op 3-3 komen

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw Rhode leek zondag op een ruime overwinning af te stevenen, in de 78e minuut kwam het op een 3-0 voorsprong. De buit leek binnen te zijn, maar Brabantia had daar toch andere ideeën over. Met een geweldige slotoffensief werd het in blessuretijd nog 3-3.

Brabantia begon goed aan de wedstrijd, met vlotte combinaties werden de snelle spitsen aangespeeld en in de 6e minuut leverde dit een eerste kans op. In de 21e minuut kwam er een levensgrote kans voor Brabantia, na een slordigheid achterin, maar gelukkig werd die gemist. In de 24e minuut kwamen er uit een scrimmage een drietal kansen voor Rhode. Inmiddels had Rhode ook meer balbezit en was vooral in de duels de betere. Er volgden nog een aantal kansen, maar die leverden nog niets op. In de 41e minuut was het wel raak, een vrije trap net buiten de 16 meter werd door Simon van de Wetering fraai ingekopt, 1-0.
Na rust leefde Brabantia heel even op, maar Rhode nam het initiatief echter snel over. Bas van Kuringen bracht Simon van de Wetering in stelling, maar zijn schot ging naast. Een paar minuten later, 56e minuut, werden de rollen omgedraaid en ditmaal legde Simon de bal klaar voor Bas, die de keeper geen kans gaf, 2-0. Er kwamen nog wat kansen, en ook Brabantia had van dichtbij een open kans, maar die werd om zeep geholpen. In de 78e minuut kreeg Rhode een vrije trap die hoog werd ingebracht en Joep van de Mortel wist daar wel raad mee en kopte de 3-0 binnen. De strijd leek beslist, maar Brabantia gaf zich niet gewonnen. In de 84e minuut werd uit een counter de 3-1 gescoord. Dat gaf Brabantia weer moed en alles werd op de aanval gezet. In de 90e minuut werd het vervolgens 3-2. Het werd weer heel spannend en wat niemand nog voor mogelijk had gehouden gebeurde toch. In de blessuretijd kreeg Brabantia een vrije trap op zo'n 25 meter en de bal ging laag over de grond hard in de uiterste hoek, 3-3. Voor Rhode een flinke teleurstelling dat na een goede wedstrijd in de slotminuten  de winst toch nog verloren ging.
A.s. zondag gaat Rhode op bezoek bij Woezik, dat samen met Leones, de ranglijst aanvoert met 9 punten uit 3 wedstrijden. Woezik was vorig seizoen een goede middenmoter, maar heeft zich kunnen versterken en zal waarschijnlijk bovenin wel mee gaan doen.