Afbeelding

Weer over het weer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

September was ook dit jaar warmer, droger en zonniger dan normaal. Daarmee was september zeer zeker een maand die we aan de zomer met de hoogste temperatuur ooit mogen toevoegen.

Warmer dan normaal
Het is bijna normaal dat het warmer is dan normaal. Dat geldt ook voor de afgelopen maand. Met een gemiddelde temperatuur van 14,9°C was het bijna een halve graad warmer, dan dat we gewend zijn. De middagtemperatuur was bijna een volle graad warmer dan de laatste jaren, namelijk 20,3°C in plaats van 19,4°C. Daar stond wel tegenover dat de nachten met 9,4°C een fractie kouder waren dan de normale 9,8°C. De laagste temperatuur lazen we af op vrijdag 20 september, die nacht koelde het af tot 3,1°C. Op zondag 22 september werd het nog een keer zomers warm met 28,0°C.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant