Afbeelding

Koor Aurora viert zilveren jubileum

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Dit jaar vieren de dames van koor Aurora hun zilveren jubileum. Het koor, wat 25 jaar geleden is begonnen als het jongerenkoor van de Martinusparochie, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een eigentijds "dames"-popkoor. Het koor staat onder leiding van Erie van der Zanden en hun vaste gitarist Henk van Zutven. Bij optredens wordt het koor de laatste jaren regelmatig begeleid door pianiste Brechje van den Brand.

In de afgelopen 25 jaar waren er natuurlijk een paar bijzondere hoogtepunten voor het koor. Verschillende themaconcerten met harmonie Nijnsel, hun muzikale show "Girlpower" in 2009 en hun hilarische Kerstshow een paar jaar later. De dames bewaren ook een warme herinnering aan hun optreden tijdens de Samenloop voor Hoop in 2018.

Afgelopen zaterdag vierde het koor een klein feestje, als start van het jubileumjaar. Aan het begin van de middag verzamelden de dames zich in de "kasteel"-tuin van hun gitarist Henk van Zutven, waar de organiserende koorleden hadden gezorgd voor een heerlijke lunch. Hierna vertrokken de dames richting Mariahout, om daar een optreden te verzorgen voor de bewoners van Zorglandgoed Grootenhout. Speciaal daarvoor hadden de dames zich de afgelopen weken helemaal gestort in de wereld van de smartlap en het levenslied, repertoire dat zij normaal gesproken niet zingen. De bewoners, maar ook de koorleden, genoten zichtbaar van dit optreden. Er werd uit volle borst meegezongen. Aan het eind van de middag keerden de dames voldaan huiswaarts en verzamelde iedereen zich in de prachtige tuin van de familie Alkemade, waar zij vervolgens werden verrast door een bezoek van "Linda de Mol". In het prieel, waar een lekker haardvuurtje brandde, werden de leden, door Linda (Willemijn Vervoort), getest op hun parate en muzikale kennis in een heuse "dinner-show". Natuurlijk was er ook gedacht aan de inwendige mens. De dames werden verrast met een "cursusje" pizza-bakken in de prachtige steenoven die zich in de tuin bevind. De dames kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

14 december reünie-concert
Aurora was al vaak te horen tijdens kerstconcerten in de Knoptoren. Dit jaar wil het koor daar een feestelijk tintje aan geven. Op zaterdag 14 december, 20.00 uur, is Aurora te horen tijdens een speciaal jubileumconcert. De dames zouden het geweldig vinden als oud-koorleden, nog één keer een aantal liederen met hen mee zou willen zingen. Aan de hand van oude ledenlijsten zal het koor hiervoor in de komende weken zoveel mogelijk mensen persoonlijk gaan benaderen. Ben je echter gelijk enthousiast, laat dan even iets van je horen. Dit kan via een van de koorleden of per mail, info@kooraurora.nl

Nieuwe leden zijn natuurlijk ook nog steeds van harte welkom bij het koor. Aurora wil vooral heel graag "jonge" dames aansporen om eens te komen luisteren bij één van hun repetities. Het koor repeteert iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur in De Beurs in Sint-Oedenrode. Er wordt op dit moment gewerkt aan nieuwe popsongs, zoals "Bubbly" van Colbie Caillat, "Hey Brother" van Avicii en "Turn the beat around" van Gloria Estefan. Het is niet noodzakelijk om noten te kunnen lezen. Breng vooral je zangtalent en je gezelligheid mee en kom een keertje langs!