Rhode verliest van Leones

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw kwam zondag al snel op een 1-0 voorsprong en wist deze ook een uur vast te houden, toen sloeg  Leones in een paar minuten tweemaal toe en pakte daarmee de volle winst.

Rhode begon goed aan de wedstrijd en al in 7e minuut wist Mark van der Zanden een goede pass af te ronden, 1-0. Leones schrok hier even van, maar heel lang duurde dat niet. Langzamerhand werd met aardige combinaties de druk opgevoerd. Na een kwartier kwam de eerste serieuze waarschuwing, een schot belandde op de lat en de rebound ging rakelings naast. Daarna mocht de nieuwe doelman, Frank van den Boogaard  laten zien wat hij waard was. Er kwamen diverse kansen, maar hij hield zich prima staande. Rhode was voetballend misschien wat minder maar werkte hard en kreeg via counters ook een aantal kansen, o.a. een omhaal van Bas van Kuringen, en een lob van Paul Smeets uit een vrije trap. In de blessuretijd kregen Rhode en Leones beiden nog een prima kans, een schot van Rhode ging net naast, een uitbal van Leones werd op de lijn gestopt.
Rhode begon weer met veel strijdlust aan de 2e helft. In de 51e minuut werd een schot van Simon vd Wetering uit een fraaie aanval gestopt. In de 54e minuut twee doelpogingen van Paul Smeets uit een voorzet van links en vervolgens was er nog een kans voor Mark van der Zanden in de 57e minuut. De tweede treffer wilde echter niet vallen. Die vielen wel aan de aan de andere kant. Uit een onnodige vrije trap werd in de 61e minuut de gelijkmaker door Bram Cooijmans binnen gekopt, 1-1. En een paar minuten later was het al weer raak, het was weer Bram Cooijmans die op rechts te veel ruimte kreeg en met een hard schot, uit een moeilijke hoek, werd het 1-2. Rhode bleef er aan alles aan doen, maar kon de verdediging van Leones niet meer in de problemen brengen, Leones kreeg nog wel 2 kansen, maar gescoord werd er niet meer, uitslag 1-2. Zondag gaat Rhode naar Erp, een oude bekende, in de afgelopen 10 jaar regelmatig de tegenstander van Rhode. Erp is vorig seizoen gepromoveerd en mag het nu, voor de tweede maal, in de 1e klas gaan proberen. Erp verloor, tegen TOP, ook met 2-1.