Nijnsel schenkt Frans Sijbers overwinning

Algemeen Sport

Nijnsel - Het bestuur van VV Nijnsel / TVE Reclame onthulde zondag voor de wedstrijd een speciale plaquette aan de ernstig zieke Frans Sijbers. Samen met zijn gezin en vrienden werd hij in de watten gelegd om hem te bedanken voor alle jaren support en sponsoring. Daarbovenop kreeg hij van Nijnsel 1 een extra geste. Zij wonnen van Boekel Sport de eerste thuiswedstrijd.

Een eerste competitiewedstrijd winnen. Dat wil ieder team, zo ook Boekel Sport. Daarom begonnen ze voortvarend aan de strijd. Tot aan de eerste broodnodige drinkpauze hadden zij het heft in handen. Echt grote kansen leverde dat niet op, maar Nijnsel kwam moeilijk aan het voetballen. Na een half uur moesten de supporters aan de kantinezijde de ogen gaan knijpen, want de bal begaf zich steeds vaker op de verre speelhelft. Daar viel in de 39e minuut ook de eerste goal. John Egelmeers kopte zijn eerste van het seizoen binnen. Nog net voor rust gaf Boekel een antwoord met een kopbal op de lat. Toen wisten de bezoekers nog niet dat ze de tweede helft geen schijn van kans zouden hebben.
Het was eenrichtingsverkeer en de keeper van Boekel kreeg het extra druk. In de hele tweede helft kreeg Nijnsel wel zes á zeven flinke kansen. De uiteindelijke uitslag van 3-1 was daarom enigszins bedrieglijk. Hoewel Nijnsel heer en meester was, viel de 2-0 pas in de 28e minuut van de tweede helft. Stefan Hulsen maakte de 2-0. Dat werd natuurlijk even gevierd, maar nog voor de supporters het doelpunt hadden geanalyseerd lag de bal aan de andere kant plotsklaps in het net. Het was geen aanzet voor een Boekels offensief. Integendeel, Nijnsel kreeg nog meer mogelijkheden en bleef gedisciplineerd voetballen. Dat zorgde in de blessuretijd voor de 3-1. Hulsen omspeelde de keeper en schoof de bal kalm in de korte hoek. Een mooie opsteker voor de supporters, want ook zij werden in die namiddag nog in het zonnetje gezet middels een speciale bedankmiddag. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor TVE Reclame.