Logo mooirooi.nl
Wim Leukveld (l)   | Fotonummer: d9452c
Wim Leukveld (l)

Uniek 70-jaar lidmaatschap FNV

Sint-Oedenrode - Afgevaardigden van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), kwamen afgelopen maandag naar Sint-Oedenrode voor een bijzondere huldiging. De heer Wim Leukveld, inmiddels bijna 86 jaar, werd in het bijzijn van zijn familie gehuldigd voor zijn zeventigjarig lidmaatschap van de FNV. Wim: "Toen ik zestien was ben ik aan het werk gegaan. Mijn vader vond het erg belangrijk dat ik lid werd van de FNV, hij betaalde dan ook tot en met mijn achttiende de contributie. Ik had een technische opleiding gedaan met een vervolgopleiding in de koeltechniek. Ik ging hierin aan de slag als rayonchef in Eindhoven. In die sector waren ze er erg op gebrand dat de mensen die er werkten, georganiseerd waren. De koeltechniek was één van de eerste sectoren die de vrije zaterdag invoerde.
De vakbond leden hadden dit toch maar mooi voor elkaar gekregen. De geest van mijn vader heb ik gelukkig door kunnen geven aan mijn zoon. Hij vult jaaraangiftes in bij de belastingservice, een gratis dienst aan leden van de FNV.
Hij doet dit vrijwillig, in de maanden maart en april is hij hier erg druk mee. Er zijn wel zo'n 250.000 leden die graag van deze dienst gebruik maken. Ik vind het erg goed dat er een vakbond bestaat, voor het gezamenlijk belang blijft organiseren belangrijk. Dat is niet veranderd, want samen sta je altijd sterker dan alleen."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!