Logo mooirooi.nl
    | Fotonummer: fb3de0
(Foto: Wiebe Kiestra)

Feestelijke opening van het nieuwe werkjaar

Sint-Oedenrode/Den Haag - Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer).

Zijne Majesteit de Koning rijdt op Prinsjesdag in de Glazen Koets naar het Binnenhof in Den Haag en spreekt tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in de Ridderzaal de Troonrede uit. In de Troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar. De vergadering wordt bijgewoond door de ministers en de staatssecretarissen, door vertegenwoordigers van het Corps Diplomatique en de Hoge Colleges van Staat (Raad van State, Algemene Rekenkamer, Nationale Ombudsman, Kabinet van de Koning, Hoge Raad van Adel en Kanselarij der Nederlandse Orden) en door andere vertegenwoordigers uit diverse sectoren van de samenleving.

Koning Willem-Alexander vertrekt om 13.00 uur vanaf Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, vergezeld door Koningin Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Rond 14.00 uur vertrekt de Koning weer langs dezelfde route met de Glazen Koets naar Paleis Noordeinde, waarna hij met het Koninklijk gezelschap op het balkon van Paleis Noordeinde verschijnt. Bron: https://www.koninklijkhuis.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!