Rhode sluit bekercompetitie af met 2-5 overwinning

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw had theoretisch nog een kans om zich te plaatsen voor de 2e ronde. Zelf moest het dan met ruime cijfers winnen en Geldrop moest van VV Schaesberg winnen. Aan de eerste opdracht werd voldaan, maar VV Schaesberg won zaterdagavond thuis met 1-0 van Geldrop, zodat de kans op een verder bekeravontuur toen al verkeken was.

Rhode begon goed aan de wedstrijd tegen Braakhuizen, al in de 12e minuut was het 0-1 toen Mark van der Zanden een voorzet van Daan van Dinten beheerst afrondde. Daarna ging Braakhuizen toch wat meer tegenstand geven. Er kwamen enkele aardige counters en in de 29e minuut werd het 1-1. Een voorzet van rechts ging voorlangs en vanaf links opnieuw voorgezet, de Rhode verdediging wist er niet goed mee maar Braakhuizen wel. Vlak voor rust kwam Braakhuizen zelfs op 2-1. De aanval werd opgezet van rechts en met een mannetje meer simpel afgewerkt.

Braakhuizen had in de 2 andere bekerwedstrijden steeds in de 1e helft goed partij gegeven, maar de wedstrijden na rust uit handen gegeven. Dat scenario herhaalde zich weer. Al in de 54e minuut was het 2-2. Simon van de Wetering legde de bal goed klaar op Coen van Langen, die daar wel raad mee wist. In de 56e minuut was het al weer raak, de bal die over de zijlijn leek te gaan werd door Pieter Verbruggen nog opgepikt, hij zocht de diepte en zette bal voor op Mark van der Zanden die voor 2-3 zorgde. In de 73e minuut werd vervolgens de paal geraakt, maar in de 75e minuut was het wel raak. Een vrije trap van rechts werd door Braakhuizen slecht uitverdedigd, Simon van de Wetering veroverde de bal en liet de 2-4 aantekenen. In de 83 minuut scoorde Rhode opnieuw, het voorbereidend werk was van Simon van de Wetering en Rolf van den Bogaart zorgde, na twee keer aanleggen, voor de vijfde treffer, eindstand 2-5.

A.s. zondag wordt begonnen aan de competitie. Rhode begint met een thuiswedstrijd tegen Leones, vorig seizoen, met een 4e plek, een goede subtopper. Uit werd kansloos met 4-1 verloren, maar thuis werd wel gewonnen, 2-1.