Afbeelding

Rooi Dames 1 pakt opnieuw punten

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond voor Rooi dames 1 een uitwedstrijd tegen Nova op het programma. Met reeds drie punten op zak vertrokken zij al vroeg in de ochtend vol goede moed richting het verre zuiden. De voormalig eersteklasser is dit seizoen vastberaden haar stempel te drukken in de tweede klasse. Naar het uiterste puntje van Limburg afreizen doen zij immers maar met één doel: punten pakken.
De dames van Rooi begonnen de wedstrijd ietwat slordig en kwamen daarmee niet direct in hun spel. Nova was echter eveneens weinig overtuigend en wist geen direct gevaar te creëren. Hoewel in het onnauwkeurige spel van Rooi nauwelijks sprake was van progressie wisten zij in het eerste kwart toch het doel te vinden: een fraai versierde strafcorner werd keurig binnengeslagen door Maaike Rooijakkers. Het tactische overleg in de rust deed de Rooise ploeg klaarblijkelijk goed, in tegenstelling tot de eerste helft wisten zij de tweede helft met hun nette passing en uitstekende acties volledig te domineren. Rooi werd ongetwijfeld de bovenliggende partij en dit resulteerde dan ook al vlug in diverse kansen. Met enige hulp van een Limburgse stick wist een rake klap van Corinne Rijkers de keeper te passeren. Dit tweede doelpunt gaf de Rooise dames rust, de resterende tijd werd dan ook kalm en volwassen uitgespeeld.
Bijzonder tevreden trokken zij terug richting het mooie Rooi om daar op eigen club te genieten van de welverdiende overwinning. Komende zondag treffen zij Goirle, een oude bekende uit de eerste klasse. Weet Rooi Dames 1 haar prille koppositie te behouden?