Odisco laat een punt liggen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Odisco 1 de eerste thuiswedstrijd tegen Oxalis 1. De manier van verdedigen van deze ploeg, maakt van hen een lastige tegenstander. De thuisploeg wilde winnen door vertrouwen te hebben in eigen kunnen en de afmaak.

Odisco begon uitstekend aan de wedstrijd: binnen 15 seconden was het eerste schot raak. Hierna had de thuisploeg een aantal kansen nodig om de 2-0 te maken. Vervolgens was het toen verdedigende vak niet helemaal scherp en Oxalis maakte 2 goals binnen twee minuten. Daarna kreeg Odisco de kansen doordat de tegenstander het schot vrijliet om de bal af te vangen, maar de thuisploeg benutte deze kansen te weinig en was de bal telkens na één doelpoging kwijt. De scores volgden nu om en om. Oxalis wist net voor rust de voorsprong van 4-5 te pakken. In de rust werd de dames verteld meer beweging te houden en de betere kansen te pakken. Vol overtuiging de kansen nemen was de opdracht.

Begin tweede helft maakte Odisco binnen één minuut gelijk. Helaas was het Oxalis dat weer twee keer snel scoorde (5-7). Odisco herpakte zich en stond aanvallend beter, waardoor het meerdere kansen per aanval kon creëren. Na 21 minuten was het 7-7 en kon de wedstrijd alle kanten op. Odisco was beter in deze fase, maar het was Oxalis dat scoorde. Snel maakte Odisco weer gelijk. De thuisploeg liet hierna wederom een aantal kansen liggen en beide ploegen scoorden niet meer. Eindstand 8-8.

Odisco had het vandaag moeilijk, maar wist zich terug te knokken. Toch overheerste het gevoel dat de thuisploeg een punt heeft laten liggen. Volgende week mag Odisco zich revancheren tegen Dakos 1 om 13:00u in Someren.