Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 50efdf
Foto: Caroline vd Linden

Ondertekening convenant sportkantines door Horeca en Sportraad

Sint-Oedenrode - Donderdagavond hebben de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Meierijstad en Sportraad Meierijstad een convenant ondertekend. Wethouders van Rooijen en Van der Pas waren hierbij aanwezig.

Het betreft gezamenlijke afspraken die de horeca en de sport in Meierijstad hebben gemaakt over para commerciële activiteiten bij de sportorganisaties met een eigen horeca, een sportkantine. Een sportkantine is van groot belang voor niet commerciële sportorganisaties, dus sportverenigingen, omdat het de mogelijkheid biedt om leden nog beter te leren kennen en een band tussen hen en de vereniging te creëren. Maar dit mag niet de normale horeca in het vaarwater zitten. En dat is precies wat nu tussen de horeca en de sportverenigingen is afgesproken in het convenant.
Een stimulans voor sportverenigingen om dit mede te ondertekenen is de ontheffing van de sluitingstijden in het weekend en op feestdagen, zodat de sportkantine tot middernacht open mag zijn. Dick Mandemaker, bestuurslid van de Sportraad van Meierijstad, participant van de werkgroep die dit tot stand heeft gebracht, licht toe wat dit concreet betekent: "Wanneer sportverenigingen het convenant ondertekenen, zeggen zij toe, alleen activiteiten te organiseren voor club gerelateerde mensen, dus niet voor mensen die niets met de vereniging te maken hebben.
Dit convenant staat of valt met een goed contact tussen horeca en sportverenigingen. Wanneer de relatie goed is, zullen er mogelijkheden ontstaan voor de horeca, omdat sportverenigingen hen dan eerder zullen betrekken bij de activiteiten die zij organiseren. Voor het toezien op het verloop van dit convenant zal er een overlegorgaan opgezet worden, waar een aantal vertegenwoordigers van de sportverenigingen aan deel zullen nemen, samen met een aantal afgevaardigden van de horeca en de gemeente. Wanneer er dan ergens een incident is, iets niet volgens afspraak verloopt, zal dit overlegorgaan gaan informeren wat er speelt en beoordelen of het terecht is of niet. Mocht het terecht zijn, krijgt de sportvereniging tot twee keer toe een waarschuwing. Komt het een derde keer voor, dan zal de gemeente de ontheffing van de sluitingstijd voor een jaar innemen, wat concreet betekent dat de sportvereniging in het weekend om zeven uur sluit."  De gemeente heeft dit nu in haar regels opgenomen.

Beide partijen zijn heel blij met deze samenwerking. De verwachting is dat alle sportverenigingen met een eigen kantine dit convenant gaan ondertekenen.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!