Kleine nederlaag voor Boskant

Sint-Oedenrode - Helaas is het Boskant niet gelukt om de bekerwedstrijd tegen Avanti'31 in winst om te zetten. Na 90 minuten voetbal stond er in Boskant een 1-2 eindstand op het scorebord. Het bekertoernooi eindigt voor Boskant 1 dus volgend weekend met een wedstrijd thuis tegen Irene 1. Meteen ook de laatste 'oefenwedstrijd' voor de nieuwe competitie die immers op zondag 22 september start met een uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys 1.

In de 1e helft deed Boskant helemaal niet onder voor de bezoekers en wist met een aantal fraaie combinaties zelfs enkele goede kansen te creëren. Overigens pas nadat doelman Vincent Staal in de 20e minuut met een tweetal reddingen had voorkomen dat Avanti'31 op voorsprong zou komen. Twee minuten later was het wel prijs aan de andere kant. Na een corner belandde de bal voor de voeten van Brett Veldkamp die van dichtbij simpel binnenschoot: 1-0. Drie minuten later al, leek na een goede steekpass op Mark van der Heijden, de 2-0 te vallen. Doelman van Schaik was kansloos op de inzet van Mark maar de lat bracht de bezoekers redding! Net voor rust leek de 2-0 toch nog een feit. Na een goede combinatie tussen Roy van der Linden en Frank van der Heijden leverde Frank een strakke voorzet af, die op echter een haar na gemist werd door de instormende Boskant aanvallers.
Na rust was Avanti'31 lange tijd de bovenliggende partij, mede doordat de 1-0 achterstand binnen vijf minuten werd omgezet in een 1-2 voorsprong. Na een aantal snelle combinaties binnen het Boskantse doelgebied stiftte Lucas Tucci Boratie de bal in de 47e minuut over Boskant doelman Vincent Staals en 2 minuten later was Vincent opnieuw kansloos toen Koen van Engeland bij een corner in vrije positie kon binnenkoppen: 1-2. Avanti'31 zette veel druk, maar met veel energie wist Boskant een verdere achterstand te voorkomen. Pas in de laatste minuut kreeg Rob van der Heijden uit een corner een goede mogelijkheid om er toch nog een gelijkspel uit te slepen. In goede positie mikte hij de bal echter net iets te hoog; over in plaats van onder de lat dus!

Ook voor Boskant 2 wordt het alleen nog maar oefenen voor de beker. Na de (2e) nederlaag, tegen DVG 2 deze keer, staat er a.s. zondag de wedstrijd tegen Nijnsel 2 op het programma.