Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 64f281
Kunst en Cultuur

Bloemen, heel veel bloemen

Sint-Oedenrode / Meierijstad -  Afgelopen maanden hebben veel mensen meegewerkt aan het project FlowerPower op de Vlagheide. Kunstenares Carin Simon initiëerde
FlowerPower op de Vlagheide. Iedereen kon meedoen om een bloem te maken, een symbool van vrijheid, van dankbaarheid. Dankbaar voor hen die voor onze vrijheid streden. Onbaatzuchtig.

Bij gemeenteloketten, VVV en bibliotheken in Meierijstad kon met gratis een starterspakket ophalen. Ook organiseerden meerdere partijen workshops. Enige voorwaarde was dat de bloem gemaakt moest zijn uit (rest-)afval en bestendig is tegen weer en wind.

En wat er maanden geleden gezaaid is, wordt nu geoogst. Eenieder die nog een FlowerPower bloem in zijn bezit heeft wordt dringend verzocht deze in te leveren vóór vrijdag de 13e. Dit kan bij Van Schie Bloemen aan de Udensweg in Veghel of bij Carin Simons, Veghelsedijk 64 te Wijbosch. In Wijbosch kan men de bloem(en) zonder voorafgaande toestemming in het perk steken.

Op vrijdag 13 september gaat een fantastische groep vrijwilligers de bloemen op beide locaties ophalen en worden deze geplant op de Vlagheide. Burgemeester van Rooij zal een bloem planten maar ook de jeugd en ouderen hebben goede vertegenwoordigers. Het officiële gedeelte start rond 13:00 uur. Kom gerust kijken hoe de bloemen deel uitmaken van een prachtig veld dankbaarheid.

Verder danken wij iedereen voor zijn tijd en bijdragen. Ook gemeente, VVV, bibliotheken, Cor van Schie, omroep en kranten, vele vrijwilligers, verzamelaars en knutselaars en ieder ander die geholpen heeft te laten zien dat we vrijheid waarderen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!