Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 76a6d7
Kunst en Cultuur

Expositie Iris Hurkmans in Mariëndael

 

Sint-Oedenrode - Zondag 15 september start het tentoonstellingsjaar van het Roois Kultuur Kontakt met de Veghelse kunstenaar Iris Hurkmans.  De opening van de expositie is om 15.00 uur in Mariëndael.

Iris is 20 jaar geleden begonnen met schilderen. Na verkenningen van olieverf en aquarel heeft ze zich de laatste 15 jaar volledig  toegelegd op het schilderen met acryl. Ze verlegt haar grenzen keer op keer, toont lef en experimenteert met kleuren, materialen, onderwerpen en technieken. Haar explosieve doeken zijn in september en oktober te bewonderen in Mariendael. Dit keer laat ze ook enkele werken van haar cursisten zien die op hoog niveau schilderen.

Iris zegt over haar keuze om abstract te schilderen "Het fascinerende van abstracte schilderkunst is dat je er steeds iets anders in ziet. Het menselijk oog zoekt herkenning en probeert die tussen de verfstreken  te vinden. Ze veegt en smeert niet zomaar primaire kleuren op het doek. Ze zoekt wel degelijk naar balans in de contrasten. Scherp tegenover vaag, fel tegenover zacht. Dit lijkt minder makkelijk dan het lijkt. In haar abstracten laat ze pure pigmenten dansen. De grenzen van tijd en ruimte vallen weg in prachtige mysterieuze diepten.

U bent van harte uitgenodigd om deze prachtige expositie te bezoeken in Mariendael tijdens de openingstijden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!