Afbeelding
Foto: Patrick Sanders

Op zoek naar.... (tip 2)

Algemeen MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Sint-Oedenrode - In de roos.....Wat een prachtige naslagwerken zijn het toch, die boeken die uitgebracht zijn ter gelegenheid van het 44 en 55 jaar bestaan van carnaval in Papgat. Door de eerste extra tip, heb ik daar weer eens doorheen gebladerd en heb weer veel mooie herinneringen opgehaald. De Neije heeft zich in ieder geval goed ingelezen door deze puzzel te maken en weet vast nu ook een beetje meer wat hem allemaal te wachten staat.

Dan nu de tweede tip. De jagers zullen er blij mee zijn dat de Neije dus eigenlijk niet te missen is.

Tip 2: Ze kunne 'm goewd roake

Speelt de Neije, net als de vorige prins graag een potje tennis en weet hij de bal goed te raken of duidt het op een andere sport waarbij goed raken van belang is zoals voetbal, hockey of een schietsport? Is het een darter of een biljarter? Het bord of een biljartbal goed raken is ook een kunst. Weet hij de Papbuiken misschien goed te raken met scherpe teksten en rake grappen tijdens een zittingsavond? Of zijn het goede muzikanten? Weten deze prins en adjudant de muzieknoten zo trefzeker te raken dat er bij de toehoorder een gevoelige snaar geraakt wordt?

Het kan ook nog zijn dat de Neije zelf goed geraakt wordt. Doet hij misschien aan een vechtsport en ontvangt hij regelmatig rake klappen? Dan hoop ik niet dat hij een lichtgeraakt type is maar van zich af kan bijten. Tijdens de carnavalsperiode zullen in ieder geval veel clubs proberen de Prins van Papgat op een ludieke manier te raken. Hopelijk raakt hij daardoor niet te snel van slag.

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk dat de Neije en de adjudant graag een pilsje lusten en hem daarbij dan soms wel eens iets tè goed raken.

Waarschijnlijk raken al deze suggesties kant noch wal. Nog wat meer tips nodig? Op de facebookpagina Tips van Papgat 2.0 worden extra tips en hints prijsgegeven. Volg die pagina en u geraakt steeds wat dichter bij de identiteit van de Neije.

Als u denkt al raak geschoten te hebben en de namen van de Neije en zijn adjudant te weten, lever dan de namen  in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.