Afbeelding
Foto: Henri van Weert

Open Dag JNW De Populier

Algemeen

 

Sint-Oedenrode - Zaterdag 7 september begint het nieuwe seizoen voor JNW De Populier in Sint-Oedenrode met een Open Dag. Alle Rooise Jeugdnatuurwachters of kinderen die dit willen worden zijn hierbij uitgenodigd. Maar ook ouders, grootouders en andere natuurliefhebbers zijn van harte welkom om kennis te maken met de natuurwacht en de activiteiten.

Tussen half tien en half twaalf kan iedereen deelnemen aan het programma of een deel ervan. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen. De leiders hebben weer zin in het nieuwe seizoen en hebben een ochtend met afwisselende natuuronderwerpen voorbereid. Er zijn water- en bodemdiertjes die goed kunnen worden bekeken, de allerkleinste ook onder de microscoop. Ook zijn er huisdieren te zien en een presentatie over de natuur dichtbij huis.

Knutselen met natuurlijke materialen is een vast onderdeel van de jaarlijkse Open Dag.

Kortom, veel te zien en te doen om kennis te kunnen maken met de natuur en met de Jeugdnatuurwacht.  Ook voor wie er vorig jaar al bij was zal het zeker weer interessant zijn.  Wie iets later op de ochtend wil aansluiten kan ook nog volop meegenieten.

Kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool kunnen lid worden, maar ook kinderen tot en met ongeveer 15 jaar die op de middelbare school zitten. Voor kinderen die dit seizoen mee willen doen zit de penningmeester deze ochtend in de hal om de betaling van € 10 voor een heel jaar lidmaatschap in ontvangst te nemen, graag in een gesloten envelop met naam erop.

De locatie is Cultureel educatief centrum Mariëndael, Laan van Henkenshage 2 in Sint-Oedenrode. Voor informatie over deze activiteit kunt u bellen met Hetty Klerks, TEL 0413-476518