Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9169f4
Foto: Jos van Nunen
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

In Rooi wordt niet gediscrimineerd. Toch?

Sint-Oedenrode - Goed nieuws voor Sint-Oedenrode: hier wordt niet gediscrimineerd! Tenminste … dat zou je kunnen afleiden uit het aantal meldingen bij RADAR regio Den Bosch, dat vanaf januari dit jaar na Veghel en Schijndel ook Sint-Oedenrode tot haar werkgebied mag rekenen. Voorheen viel dit meldpunt voor Rooi onder Lumens, en daar was het vorig jaar ook oorverdovend stil.

Een andere conclusie ligt meer voor de hand: onbekend maakt onbemind. Niet alleen wáár mensen het meldpunt kunnen bereiken, maar allereerst dát het er is en bovenal: in welke situaties je er kunt aankloppen. En: wat kan RADAR concreet voor de burger betekenen? Dave Bekkering, klachtenbehandelaar bij RADAR, doet er een boekje over open.

"Discriminatie is een heel breed begrip. Discriminatie op grond van ras, huidskleur en godsdienst kent iedereen wel, maar RADAR behandelt natuurlijk ook klachten van discriminatie op grond van handicap, leeftijd, geslacht en seksuele geaardheid en gronden waar je misschien niet meteen aan denkt, zoals bijvoorbeeld discriminatie op grond van zwangerschap, burgerlijke staat of politieke gezindheid.

Om bij ons aan te kloppen is het niet nodig dat je kunt bewijzen dat je wordt gediscrimineerd. Ook als je je alleen maar gediscrimineerd voélt, kunnen wij iets voor je betekenen. Een luisterend oor kan sowieso al prettig zijn, en wellicht kunnen we meteen adviezen geven wat je er zélf aan kunt doen, en wat wij kunnen doen. Bemiddelen met de school of de werkgever bijvoorbeeld. Ons doel daarbij is dat die de discriminatie niet alleen (h)erkent, maar er ook mee aan de slag gaat. En voor wie bang is afgerekend te worden op zijn klacht, is het goed om te weten dat dit in strijd is met de wet. 'Victimisatie' heet dat in onze rechtspraak."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!