Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8cd82f
Foto: HANS VAN DER STAAK
Sport

Roy van Crey Burgerkoning 2019

Sint-Oedenrode - Rooienaar Roy van Crey is de nieuwe Burgerkoning van Sint-Oedenrode. Afgelopen zaterdag heeft op het terrein van het Sint-Jorisgilde aan de Ollandseweg wederom de jaarlijkse wedstrijd plaatsgevonden. Ook dit keer werd gestreden om het Burgerkoningschap.

Onder prachtige weersomstandigheden zijn negentien mensen deze strijd aan gegaan. In de eerste ronde mocht iedereen zeven keer schieten met een kruisboog. De bedoeling is om zo vaak mogelijk het plaatje (de wip) boven de schutsboom te schieten. Degene die dit minimaal vier keer lukt gaat over naar de 'afkampronde'. Afgelopen zaterdag lukte dat vijf personen. Deze vijf gingen om 16.00 uur afkampen. Iedereen mag in deze ronde drie schoten lossen en als er dan nog geen winnaar is, gaan ze om en om door met schieten.
Zaterdag waren er na de eerste ronde nog twee personen over en al snel werd duidelijk wie zich de nieuwe Burgerkoning van Sint-Oedenrode mocht noemen: Roy van Crey. Toin Lathouwers werd tweede en George Zoontjens derde.

Inzamelen oud papier
De afgelopen jaren is er door het Sint-Joris gilde elke derde zaterdag van de maand oud papier opgehaald en verzameld. Door verschillende omstandigheden zien zij zich genoodzaakt daarmee te stoppen. Dit doen ze met ingang van nu. Langs deze weg willen ze iedereen bedanken die er mee geholpen heeft. Het gilde wil wijzen op de papierinzameling van Rijsingen; Ollandseweg tegenover nr. 98. Dagelijks geopend tot zonsondergang. Een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!