Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c3d01c
Foto:
Sport

Hans Vogels begint goed aan seizoen

Een opgewekte Hans Vogels na de wedstrijd in het Belgisch kampioenschap enduro. "Wat een mooie wedstrijd!" begon Vogels zijn verslag van afgelopen zondag over de enduro van Ouffet in België. "Het is gewoon al mooi om daar de streek binnen te rijden onderweg naar de wedstrijd. Het landschap is echt prachtig. Het weer werkte goed mee, alhoewel het af en toe gewoonweg wel te warm was, maar ik kon het goed volhouden."

Vanaf de eerste ronde zat Hans er gelijk goed op. Hij reed mooie tijden en liet op de concurrentie haast niets vallen. De rondes waren pittig, met maar liefst zes(!) rondes van 45km, met daarin twee proeven.
Halverwege de wedstrijd raakte Hans iets uit zijn ritme en reed hij zo rond de vijfde plaats. "Ik kreeg het toch een beetje zwaar, maar zodra ik in de gaten kreeg dat ik ze zo uit liet lopen, heb ik mezelf kunnen herpakken na een peptalk van Gert-Jan Reijnders (die als volgrijder mee was dit keer) en ben ik er nog eens goed voor gaan zitten. Dat resulteerde in goeie tijdwinst in de allerlaatste ronde waardoor ik mooi de derde plaats op kon schrijven!"
Het is zoals het is en ook Hans Vogels heeft niet de eeuwige jeugd. "Ik ben al een poosje goed aan het trainen op mijn conditie", vertelt de Boskanter vastberaden. "Het leven gaat gewoon door. Ik ben geen 20 meer en dat merk ik gewoon. Ik sta om 6 uur op, dan eet ik snel iets en ga ik lopen. Dan ben ik om 7 uur weer thuis, eet ik gezellig met de kindjes en ga ik om 8 uur aan het werk. Ik lig echt wel liever tot 7 uur op bed, maar dan hou ik de nieuwe generatie gewoon minder makkelijk bij. Het was fijn om te merken dat die tijd en moeite die ik erin heb gestoken zich mooi laat zien in die derde plaats afgelopen weekend." Volgende week (1 september) rijdt Hans weer mee in Dinant in het BK enduro in België.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!