Afbeelding
Foto: Hans van den WIjngaard

Op zoek naar….(tip 1)

Algemeen MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Sint-Oedenrode - Een zonnige dag in augustus. Met een drankje, beentjes omhoog in de achtertuin. Even genieten nog van een heerlijke zomer. Ik heb een onrustig gevoel in mijn buik en het duizelt af en toe in mijn hoofd. Het is kermis in Rooi en dat kan maar één ding betekenen: het carnavals-virus heeft me weer te pakken. Mijn jagersbloed begint weer te stromen en ik kan de komende 11 weken nog maar aan één ding denken: wie wordt dit jaar "de Neije van Papgat"!

Door: de tipgever

Door de voorzitter van de prinskeuzecommissie ben ik er weer van verzekerd dat ze een uitermate geschikt koppel hebben gevonden en dat ze zeer voortvarend van start zijn gegaan. Dat klinkt goed. De eerste tip die ik van hem kreeg sluit daar dan ook mooi bij aan.
Tip 1: Ut is 'm mi de paplippel in gegivve.
Als het hem met de paplippel is ingegeven dan hoeven we ons geen grote zorgen te maken. Dan weet hij hoe het feest der feesten gevierd moet worden. Misschien heeft hij het zelfs letterlijk van zijn 'pap' doorgegeven gekregen en moeten we het gaan zoeken in één van de bekende carnavalsfamilies. Wellicht een familie die historisch gezien banden heeft met de oude melkfabriek of moeten we buiten de dorpsgrenzen kijken de connecties gaan zoeken in een van de andere 13 kernen van Meijerijstad waar de Paplippels de scepter zwaaien.
De prinskeuzecommissie heeft vast weer gezorgd voor de beste krent uit de pap. Een die er wel pap van lust en aan het einde van de avond geen pap meer kan zeggen omdat hij de hele dag uitbundig carnaval gevierd heeft.
Afgelopen zaterdag is het startsein gegeven voor de Jacht naar de Prins. Op de facebookpagina Tips van Papgat 2.0 worden extra tips en hints prijsgegeven of is te zien waar en wanneer deze tips te vinden zijn. Elke Papbuik wordt uitgedaagd om de identiteit van de Neije en zijn adjudant te achterhalen. Soms moet je daarvoor er op uit maar dit jaar kom je misschien met flink wat gepuzzel ook een heel eind.
Denkt u te weten welke Papbuiken dit carnavalsjaar het meest in de pap te brokkelen hebben? Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij Geelgors 28.