Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0110f7
Foto: Jos van Nunen
Sport

Nieuwe outfits voor sportieve wandelaars

Sint-Oedenrode – Sportief Wandelen bestaat alweer vijftien jaar. Door de jaren heen zijn er veel mensen goed mee geholpen. Om fitter te worden, om zich beter te voelen en om extra sociale contacten op te doen en te onderhouden. Dit heuglijke feit werd extra luister bij gezet door de levering van nieuwe outfits.

George Zoontjens kan wel de goeroe van het Sportief Wandelen genoemd worden. Hij is de oprichter van dit initiatief binnen SV Fortuna '67. Daarom is het logisch dat we wat vragen op hem af vuren.

Hoe is Sportief Wandelen begonnen?
"Omdat ik na een blessure met hardlopen moest stoppen, zocht ik een andere manier om toch te bewegen. In Sint-Oedenrode wandelden in de avonden veel mensen en ik dacht 'misschien kunnen we die met een gediplomeerde trainer ook laten bewegen?!' In Juni 2004 heb ik dit in het kader van Fortuna besproken en rondom dit onderwerp vergaderingen opgezet. Het resultaat was veel informatie om op 25 augustus de eerste bijeenkomst met een training te verzorgen."

Waarom is het zo goed en leuk?
"In onze vereniging is sociaal contact belangrijk, want wandelaars houden hiervan. Ook het sportieve zit in onze vereniging en daarom hebben we voor Sportief Wandelen gekozen. Zeker met de gestreste omgeving waar mensen vandaag de dag soms in werken, is een stukje ontspanning en buiten bewegen belangrijk. Dat lukt zeer goed bij ons. Ook omdat we diverse snelheden hebben in de groepen met gediplomeerde begeleiding. Samen met een assistent werkt dit goed."

Hoeveel mensen doen er inmiddels aan mee?
"Op de drie trainingsdagen zijn er vijf groepen. Variërend van tien tot twintig personen. SV Fortuna '67 heeft nu negentig leden."

Wil je verder nog wat kwijt?
"Ik hoop dat dit stuk in de krant extra leden oplevert, want die kunnen we zeker gebruiken!"


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!