Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e205a1
Foto:
Human Interest

"Ik hou van de entourage van Rooi Kermis"

Sint-Oedenrode - Door familieomstandigheden halen Oda en Kostas van café Oud Rooij de start van Rooi Kermis waarschijnlijk niet. Daarom neemt Oda's zoon Martijn weer even het heft in handen. "Het is een hoop geregel, maar het komt allemaal goed. We zijn er straks helemaal klaar voor!" zegt Martijn.

Café Oud Rooij zit op een perfecte plek aan de Rooise Markt. Net als bij de buurman sta je er vrijwel letterlijk op de kermis, maar ook weer niet. "Er wordt een mooie houten bar geplaatst om het wat extra mooi aan te kleden", blikt Martijn vooruit. Zijn team is rond en hij heeft er zin in.

Bier of wijn?
"Doe mij maar bier. Dat is het meest toegankelijke."

Kermis of Carnaval?
Martijn kan eigenlijk niet kiezen, maar zegt dan: "Kermis. Ik hou van de entourage van Rooi Kermis. Er komen veel meer mensen van buitenaf, zodat je veel bekenden ziet van buiten Rooi. Dat is altijd erg gezellig."

Waarom moeten mensen Rooi Kermis bij café Oud Rooij komen vieren?
Ook het programma heeft café Oud Rooij compleet. "Op woensdagavond komt Bonny Sint-Claire", zegt Martijn als eerste. Maar hij noemt ook DJ Canta, een bekende eighties en nineties DJ die op zondag en maandag komt draaien. Op zaterdag is DJ Matthijs er en ook op maandag treedt de Rooise band Groovy Gents op. Dat wordt net als andere jaren weer een feestje bij café Oud Rooij!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!