Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c3bb25
Foto:
Human Interest

Iedereen kent Toon en Toon kent iedereen

Sint-Oedenrode - Iedereen kent Toon en Toon kent iedereen. Ga maar eens bij hem op het terras zitten. Bijna alle passanten zwaaien of roepen. "Dat is toch prachtig?" glinstert Toon. "Soms stoppen ze om even te buurten, of ze komen er gezellig bij zitten." Het is natuurlijk niet gek, want Toon draait de Kofferenbar alweer 29 jaar. Daarmee is hij veruit de langstzittende kastelein van Sint-Oedenrode.

Bier of wijn?
"Limonade! Ik drink al sinds 2009 geen druppel meer in het café. Vanaf 1988 dronk ik bier met spa, maar dat tikte op een gegeven moment ook wel aan dus toen ben ik daar ook mee gestopt."

Kermis of Carnaval?
"Carnaval, dat vind ik veel gezelliger omdat ik dan veel meer te doen heb. Het is natuurlijk wel logisch dat de kermis meer op de Markt te beleven is. Tijdens Carnaval komt uiteraard HZZ hier en de start de optocht recht voor de deur. Dat zorgt voor veel publiek."

Waarom moeten mensen naar de Kofferenbar komen tijdens de kermis?
"Ik heb op zaterdagavond The Creaking Bones geboekt, net als andere jaren. Een echte Rooise band met een heerlijk stukje muziek. Ieder jaar levert dat een heel gezellige avond op."

Het contact met de mensen, dat vindt Toon het allermooiste aan zijn beroep. Hij houdt het natuurlijk niet voor niets al zo lang vol. Vóór de 29 jaar Bij Toon aan het Kofferen had hij namelijk ook al tien jaar een café. De Rooienaar is er voor geboren en in Rooi hoopt iedereen dat hij het nog lang blijft doen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!