Logo mooirooi.nl
Diamanten bruidspaar Versantvoort – Van Breugel    | Fotonummer: 497d63
Diamanten bruidspaar Versantvoort – Van Breugel (Foto: Jos van Nunen)
Human Interest

Diamanten bruidspaar Versantvoort – Van Breugel

Sint-Oedenrode - Bij een burgemeester van een gemeente met 80.000 inwoners kan het gewoon niet anders, of je bezoekt regelmatig een diamanten bruidspaar. In de agenda van burgemeester Kees van Rooij is het ook zo. Maandagochtend bezocht en feliciteerde hij heer en mevrouw Versantvoort – Van Breugel (Tom en Sisca) met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het was er nog rustig in huis. "En met hem is het hier nog goed vol te houden" grapt Sisca bij binnenkomst. Drie van de vier kinderen van het echtpaar wonen in het buitenland. Vaak blijft het bij een 60-jarig huwelijk bij een fotootje met bijschrift in de krant, maar soms dient zich een bijzonder verhaal aan.
Op de vraag naar de kinderen van het echtpaar reageert Tom Versantvoort bijzonder openhartig. "We hadden er vijf. Erik, onze oudste zoon, is overleden. Hij werkte bij de Mars, eerst in Veghel en later in Frankrijk, in de Vogezen. Hij was daar bushcrafter. Hij kreeg echter slokdarmkanker. Ondanks die verschrikkelijke ziekte bleef hij positief en noemde zijn laatste levensjaar, afgezien van zijn laatste paar weken, zelfs het mooiste jaar van zijn leven. Hij hield op kanker.nl blogs bij waardoor wij steeds konden zien dat hij daar gelukkig was. Er zijn video's gemaakt van zijn laatste jaar en zelfs een film van anderhalf uur, 'Le Recours aux fôrets', die in Frankijk op tv is uitgezonden. Misschien gebeurt dat in Nederland ook nog een keer."
De manier waarop Erik omging met zijn naderend einde, heeft zijn ouders enorm geholpen met het verwerken van het verlies. Een saillant detail in het verhaal was, dat (de) Jos Brech Erik in diens laatste maanden heel veel heeft geholpen. Brech wilde zelfs het chalet van Erik kopen maar vertrok toen ineens. De rest is bekend …


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!