Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: cd1397
Foto: Bas van Turnhout
Column

Waarom denk ik bij Rooi altijd aan vuile luiers?

Sint-Oedenrode - Mijn nichtje is afgelopen maand bevallen, dus hebben we voor de zekerheid ons huis meteen baby-proof gemaakt: hekjes, kinderslotjes, klinken omhoog. Geen kans dat die baby ooit bij ons binnenkomt.

Kijk, dat de meeste baby's lelijk zijn, is logisch. Ga jij 's 9 maanden in het water door een rietje liggen ademen, kijken hoe jij er uit ziet? Maar waarom moeten ze zoveel herrie schoppen? Het geluid van een huilende baby is het mooiste geluid dat er is", zei de jonge moeder laatst. Klopt maar niet midden in de nacht, je bent alleen thuis en je hebt helemaal geen baby. En wat doe je precies als ze huilen. Hoe zet je zoiets op de trilstand? Nee, ik ben er gewoon erg onhandig mee. Een baby-verschonen is voor mij net als het krijgen van een verjaardagscadeautje van mijn tante; voordat ik het openmaak heb ik geen idee wat het precies wordt, maar dat het goed waardeloos is, dat weet ik zeker.
Als ik Sint-Oedenrode voorbij rij, denk ik vaak aan baby's. Dat komt door dat grote gebouw bij Nijnsel; de Baby-Dump. Degene die die naam verzon was ook geen kindervriend, denk ik zo. In gedachten zie ik een grote hal met een loket en een lange rij van ontevreden ouders. "Nee, ik breng de kleine toch maar hier, naar de dump. Veulsteveul herrie en poep. Misschien dat een ander er nog wat aan heeft." Een bijzonder concept! Met de Baby-Dump staat Rooi wel op de kaart.
Sluit ik af met vier bijzondere babyfeiten. Sterkte ermee. 1. Een baby is het duurste ding dat je gratis kunt krijgen. 2. Als een meisje wordt geboren dan draagt ze haar onbevruchte eitjes al bij zich. Dus bij een geboorte bevalt een vrouw ook van haar kleinkinderen. 3. Je komt er pas achter aan hoeveel mensen je een hekel hebt, tot je je eigen baby een naam moet geven. 4. Dat verhaal van de ooievaar is een ouderwets concept. Je kunt kinderen beter wijsmaken dat ze zijn besteld bij Bol.com en zijn afgegooid door een drone. Of zijn opgehaald bij de Baby-Dump aan de Nijnselseweg. Kan ook.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!