Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e4929c
Historie

Nijnselse verhalenvertellers op tv

Sint-Oedenrode - U heeft al veel gehoord over de Verhalentafel in Nijnsel. Begin van dit jaar verscheen er een boek met alle opgetekende verhalen over 'vruger': 'Ons leven een verhaal', dat inmiddels geheel is uitverkocht. Nu komt daar een vervolg op met beelden. Het initiatief daartoe is genomen door Goud van Brabant. Het tv-programma 'Goud van Brabant' wordt in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant.

De omroep gaat die verhalen in hun Tv-uitzending vanaf oktober laten zien. Vier van de vertellers van de Verhalentafel in Nijnsel zijn geïnterviewd door junior reporters. Op vrijdag 16 augustus vond een voorvertoning voor de hoofdrolspelers plaats in het Natlab in Eindhoven. Elske Verbraak heette ieder welkom. Er heerste een zekere spanning bij iedereen: Hoe zou het geworden zijn? Het was mooi en een verrassende en ontroerende ervaring. Trots keken Pieta van Keulen, Corry Schoenmakers en Ties Aarts naar het resultaat. Helaas kon Frans van Rooy door omstandigheden niet aanwezig zijn. We zien Corry vertellen over hoe een huwelijk werd aangekondigd, in een tijd dat er nog geen kaarten werden verstuurd en we horen Pieta praten over wat ze beleefde toen ze als vierjarige op een keer in de Dommel terechtkwam. Ties' verhaal gaat over het terughalen van door de Duitsers gevorderde paarden na de Tweede Wereldoorlog en Frans komt aan het woord over een pijnlijke en volkomen onterechte beschuldiging op school.
In totaal zijn er 24 ouderen door de jonge verslaggevers bevraagd over allerlei herinneringen uit hun vroege jaren. Er kunnen echter maar 10 interviews worden uitgezonden. Het is dus zaak dat we met z'n allen gaan stemmen. Ga naar www.goudvanbrabant.nl. Kies dan voor Opa en Oma, klik dan Stemcampagne aan. Daar kunt u alle filmpjes bekijken en uw stem uitbrengen. Dat kan tot en met 8 september en u mag per persoon 3 x stemmen.

Zullen we er met elkaar voor zorgen, dat onze 4 vertellers in de Tv-uitzending komen? Zegt het voort! Het zijn zulke mooie verhalen, van zulke mooie mensen. Bent u senior en zit u zelf vol met verhalen over lang vervlogen tijden? Meld u dan aan bij initiatiefneemster Gonny Habraken voor de Verhalentafel in Nijnsel, 06-16095930. In oktober zitten ze weer rond de tafel met elkaar.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!