Boskant grossiert in gelijke spelen

Nijnsel / Boskant - Heerlijk voetbalweer het afgelopen weekend! Tenminste voor de deelnemers. Een stevige regenbui op de zaterdagavond zorgde nog voor wat nattigheid en maakte dat een aantal potentiele "3e helft" bezoekers wat minder was dan gewend. Maar uiteindelijk kon dat de pret niet drukken, gezien de vele positieve reacties op zondag.

En dan het voetbal natuurlijk. Niet alleen de vaandelteams bonden de strijd aan, maar op zaterdag ook de dames en op zondag de veteranen. Vanwege de afwezigheid van een aantal vaste krachten was voor Boskant VR1 meedoen belangrijker dan winnen. De Nijnsel dames waren oppermachtig en wisten maar liefst 12 keer te scoren. Boskant bleef steken op 4. Het penaltyschieten, voor de 3e en 4e plaats tegen het Rhode damesteam, leverde helaas ook geen overwinning op. Boskant 1 speelde op zaterdag een prima wedstrijd tegen Rhode 1. Tot twee keer toe kwam Boskant op voorsprong. Voor rust door een doelpunt van Brett Veldkamp en na rust, bij de stand 1-1, door een doelpunt van Aimé Opheij. Omdat de wedstrijd in 2-2 eindigde moesten penalty's de beslissing brengen: 5-4 voor Rhode. Door een 3-0 verlies tegen Nijnsel 1 werd op zondag Ollandia 1 de tegenstander in het 'gevecht' om de 3e en 4e plek. Dat leek voor Boskant slecht uit te vallen, want met de rust keek het team nog tegen een 2-0 achterstand aan. Door enkele omzettingen keerde de wedstrijd en rolde er, door doelpunten van Yannick Opheij en Roy van der Linden, een 2-2 eindstand uit. Het 3e gelijke spel op rij, de wedstrijd tegen Berghem Sport meegeteld. Doordat Boskant de penaltyserie overtuigend won, eindigde het team als 3e.
De veteranen zorgden voor een schaal. Door twee overwinningen, in de voorronde werd Nijnsel met 2-1 verslagen en in de strijd om de 1e en 2e plek kreeg Ollandia met 2-0 klop, was de ereprijs net als vorig jaar voor de Boskant veteranen. Komend weekend wordt er opnieuw geoefend. In verband met de kermisactiviteiten in Rooi, worden de wedstrijden op zaterdag gespeeld. Boskant 1 en 2 spelen om 18.00 uur thuis tegen Juliana Mill 1 resp. Juliana Mill 2.