Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a4c387
Foto: Foto:
Human Interest

Autismecafé: voor en door mensen met autisme

Sint-Oedenrode - Sinds oktober 2018 is er een Autismecafé in Meierijstad waar veel mensen op af komen en velen mee van doen hebben. Het is een initiatief van Ons Welzijn en Stichting MEE. Elke laatste maandag van de maand opent het Autismecafé haar deuren. Het is er voor én door mensen met autisme en hun naasten, vanaf 18 jaar.

Niet alleen uit Meierijstad, maar ook bezoekers uit Boekel, Landerd, Uden en Bernheze zijn van harte welkom. Ontmoeten, praten, leren, luisteren en doen, bij het Autismecafé kan het. Het café bevindt zich in het PieterBrueghelHuis aan de Middegaal 25 te Veghel. Om 19.30 uur gaan de deuren open. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Voor de bezoekers is er volop gelegenheid om met ideeën te komen voor leuke activiteiten en interessante thema's. Wie wil kan ook meehelpen om het café uit te laten groeien tot een plek waar nog meer mensen met autisme hun draai vinden. Het is de bedoeling van de organisatoren dat mensen met autisme zelf mee kunnen denken over de activiteiten die er gedaan worden. Herman Vissers (consulent bij Stichting MEE) en Dorien van Rooij (ervaringsdeskundige) vertellen erover.

Herman: "Ik weet nog dat een man met autisme eens zei: 'Als ik naar het Autismecafé ga, doen we een spel, we praten over muziek of over films en het autisme is er even niet. Als ik normaal naar een café ga, word ik al snel raar aangekeken, omdat ik misschien net iets anders binnenkom of net iets anders doe.' "Dat is onze bedoeling, dat je plezier hebt, elkaar ontmoet en ervaringen kunt delen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!