Logo mooirooi.nl
Oude herinneringen ophalen over 35 jaar wonen aan de Kamille. Vlnr Jannie van Boven, Jan (Til) van den Tillaar en Marieke van Wanrooij   | Fotonummer: afc38d
Oude herinneringen ophalen over 35 jaar wonen aan de Kamille. Vlnr Jannie van Boven, Jan (Til) van den Tillaar en Marieke van Wanrooij (Foto: Hans van den Wijngaard)

Jan en Sjannie al 35 jaar gelukkig bij Wooninitiatief Kamille

Sint-Oedenrode - Het 'gezinsvervangend tehuis', het huidige 'wooninitiatief Kamille' bestaat 35 jaar. Twee bewoners die er vanaf de eerste dag bij waren, zijn Jan (Til) van den Tillaar en Sjannie van Boven. Samen met Marieke van Wanrooij kijken deze twee jubilarissen, want ja zij wonen inmiddels dan ook 35 jaar bij het wooninitiatief, terug op die periode.

Jan en Sjannie hebben speciaal voor de foto in de krant hun nette kleren aangetrokken. De twee wonen zaterdag 24 augustus op de dag af 35 jaar aan de Kamille en willen daar best wel over vertellen. Maar dan moet Marieke er wel bij zijn. Tenslotte is het best wel spannend dat DeMooiRooiKrant speciaal voor hun twee op bezoek komt.

Sjannie vertelt meteen voluit. "Ik woon hier al vanaf het begin en mijn slaapkamer was naast die van Jan. Eigenlijk zijn we al 35 jaar buren". Sjannie komt van oorsprong uit Gemonde en werkte bij het werkvoorzieningsschap IBN, toen haar ouders vertelde dat er in Rooi een gezinsvervangend tehuis zou komen. "Ik had het hier meteen naar mijn zin", vertelt Sjannie terwijl ze alle namen opnoemt van de mensen die tegelijkertijd met haar in Rooi kwamen wonen.

Jan van den Tillaar of zoals iedereen in Rooi hem kent, Jan Til, is een geboren Rooienaar. Voor dat hij naar de Kamille kwam, woonde hij bij zijn ouders op Dommelrode. Maar nadat zijn vader was overleden, vertelden zijn broers en zussen hun moeder over het gezinsvervangend tehuis dat op de Kienehoef zou komen. Ook Jan heeft het vanaf het begin goed naar zijn zin aan de Kamille.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!