Roel Janssen derde op NK open water zwemmen

Sint-Oedenrode - Het weekend van 10 en 11 augustus stond in het teken van de Heerjansdam Challenge. Namens Argo hebben Roel Janssen en Lars Diesch hieraan deelgenomen.

Op de stormachtige zaterdag hebben Roel en Lars de vele golven getrotseerd en de 1000 meter schoolslag gezwommen. Lars pakte de tweede plaats in zeventien minuten en zevenenveertig seconden. Roel werd derde. Hij deed er twee seconden langer over. Nickhom Westphal werd eerste.Zondag werd de afstand verdrievoudigd. Deze 3000 meter schoolslag was ook een onderdeel op het programma van het Nederlands Kampioenschap. De wind en golven van zaterdag waren grotendeels verdwenen en het 1000 meter parcours moest
drie keer gezwommen worden. Roel wist een derde plaats te pakken in een tijd van vierenvijftig minuten en moest Max Embregts van de Warande uit Oosterhout en Guus Hoogduin van ZVL-1886 voor zich dulden. De winnaar van de 1000 meter op zaterdag werd nu net achter Roel vierde en Lars Diesch behaalde een keurige vijfde plaats.
's Middags stond voor Roel nog de 1000 meter vrije slag op het programma. Roel had nog wat energie over, want hij wist hier naar een eerste plaats en een mooie gouden medaille te zwemmen. Komende zondag wordt er deelgenomen aan de De Bosbaan Open Water Zwemklassieker te Amstelveen.