Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 405f12
Foto:
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Reünie Damianen met boekpresentatie

Sint-Oedenrode - Op 21 september wordt er een reünie gehouden voor alle oud-seminaristen van het Damiaancollege in Sint-Oedenrode. Deze zal plaatsvinden in het Damiaancentrum, gelegen achter het voormalige kloostergebouw. Tijdens de reünie wordt het boek gepresenteerd: 'Domweg gelukkig, herinneringen aan het Damiaancollege in Sint-Oedenrode', geschreven door een vijftal oud-Damianen. Aanmelden voor de reünie en/of het boek via damianen59@gmail.com.

Het grote gebouw aan de Schijndelseweg is nu nog Kentra 24, de jongerenkliniek van Novadic-Kentron. Het was tot 1971 een kleinseminarie van de paters van de Heilige Harten: het Damiaancollege. De bewoners ervan, paters en studenten, werden "Damianen" genoemd.

Vijf oud-seminaristen (schooljaar 1959) schreven het boek 'Domweg gelukkig, herinneringen aan het Damiaancollege in Sint-Oedenrode'. Zij tonen het bijzondere seminarieleven van toen en de invloed daarvan op hun leven daarna. Dit boek zullen zij presenteren op de grote reünie van 21 september, waarvoor alle oud-Damianen bij deze zijn uitgenodigd. In het Damiaancentrum, door twee van de schrijvers mede opgericht, zijn alle oud-Damianen en andere belangstellenden van harte welkom. Voor aanmelding en/of het doorgeven van één of meer (e-mail)adressen en alle vragen: damianen59@gmail.com.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!