Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 7b98ee
Ingezonden

Het onderhouden van tuinmeubelen: hoe doe je dat?

Naast het onkruid weghalen, je planten water geven en de heg snoeien is er nog iets waar je in je tuin waar je rekening mee moet houden: het onderhoud van je tuinmeubelen. Hoeveel aandacht je eraan moet besteden ligt helemaal aan van welk materiaal het is gemaakt. Weet jij van welk materiaal je meubels zijn gemaakt, maar niet wat het inhoudt qua onderhoud? In dit artikel gaan wij een aantal bekende materialen stuk voor stuk af.

Hout
Tuinmeubelen kunnen verloop van tijd verkleuren, of er ontstaan vlekken die niet gauw weggaan. Het eerste wat je nodig hebt is een zachte borstel. Daarmee beschadig je het hout niet. Wat je dan nodig hebt is een reiniger en een sopje om je tuinmeubels mee schoon te maken. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit doe je ongeveer twee keer per jaar. Na het schoonmaken kun je nog speciale tuinmeubelolie op je tuintafel doen om te zorgen dat het de goede kleur blijft houden. Dat is erg slecht voor een houten tuinmeubel, omdat je de natuurlijke bescherming van het materiaal kan aantasten.

Kunststof
Kunststof tuinmeubelen heeft in het algemeen niet veel onderhoud nodig, het gaat jaren mee. Je kan hiervoor normaal schoonmaakmiddel gebruiken, lauw water en een zachte spons of borstel. Dit hoef je maar een keer per jaar te doen. Tip: spray je kunststof tuinmeubelen in met een beschermende spray. Zo voorkom je dat vocht en vuil in je tuinmeubelen trekt.

Rope
Tuinmeubelen gemaakt van rope is een echte trend. Doordat meer en meer mensen kiezen voor dit materiaal, hebben wij gekozen om het uit te lichten. Hoewel dit materiaal alle temperaturen kan trotseren en dus zeer geschikt is voor je tuin, komt er ook onderhoud bij kijken. Het touw zit vast aan een aluminium frame en kan dus verkleuren. Om het schoon te maken moet je niet te sterk schoonmaakmiddel inzetten. Met een sopje en wederom een zachte borstel kom je al een heel eind.

Beschermhoes
Zakt de moed je al in de schoenen na het lezen van de onderhoudstips van de materialen? Hoewel het vaak niet veel werk kost, kunnen we begrijpen dat jij je tijd liever ergens anders aan besteed. Daarom hebben wij de perfecte oplossing: een beschermhoes. De juiste beschermhoes kan tegen wind en regen en voorkomt zo kans op verkleuring of roest. Na enige tijd moet je wel de hoes wel van de tuinmeubelen af halen zodat het wat kan luchten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!