Logo mooirooi.nl
MIchiel Bakker aan de montage van de documentaire 'Sint-Oedenrode in de Tweede Wereldoorlog'   | Fotonummer: bf1729
MIchiel Bakker aan de montage van de documentaire 'Sint-Oedenrode in de Tweede Wereldoorlog' (Foto: Hans van den Wijngaard)
Human Interest

Vijfdelige documentaire over bezetting en bevrijding

Sint-Oedenrode - Langzaam maar zeker nadert 17 september 2019, een memorabele datum.  Die dag is het 75 jaar geleden dat met operatie Market Garden de bevrijding van Zuid-Nederland begon. Sint-Oedenrode was een van de eerste dorpen in ons land die bevrijd werden. Zondagavond 17 september 1944 werd in Rooi op de Markt al uitgebreid gevierd dat Rooi bevrijd was. Ook in Nijnsel en Boskant waren al Amerikaanse troepen. Olland moest nog bijna zes weken wachten op de bevrijding. Omroep Meierij staat met een vijfdelige documentaire stil bij de periode van ruim vier jaar bezetting en de aansluitende bevrijding van Rooi.

De 42-jarige Michiel bakker uit Sint-Oedenrode sprak de afgelopen vijftien jaar een groot aantal Rooise ooggetuigen die de oorlog meemaakten. "Rond 2003, in aanloop naar de zestigste herdenking van Market Garden ontstond het idee, om de verhalen rondom de oorlog vast te leggen. De mensen die de oorlog bewust mee hadden gemaakt, naderden toen de zeventig.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!