Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3c5df1
Foto: Jeroen van de Sande
Human Interest

Met een brandweerwagen op de camping

Sint-Oedenrode - In de eerste drie afleveringen van onze nieuwe zomerserie speelden senioren steeds de hoofdrol. Niks mis mee, en ieder van hen had een mooi eigen verhaal. Maar het deed niet helemaal recht aan de dwarsdoorsnede van de gemiddelde vakantievierder. En trouwens ook niet aan de gemiddelde lezer. We gingen daarom deze week op pad, op zoek naar een gezinnetje of een jongere, zolang het maar niet wéér een senior zou zijn. En bezochten daarom een camping waar je van álles zou kunnen tegenkomen. En dat gebeurde. Bij camping De Kienehoef.

Ons oog valt op een tot camper verbouwde brandweerwagen. Tenminste … is hij wel verbouwd? Zelfs de brandslangen liggen nog op het dak. Naast het rode gevaarte zitten een kale man met een baard, en een jongen met een brilletje met dik montuur model 1960. Dat kán gewoon geen doorsnee verhaal opleveren.

De man stelt zich voor als Paul, uit Someren. Een liefhebber van muziekfestivals en ook het Mandela-festival mocht hem tot bezoeker rekenen. Een hippie 2.0 met alles dat daarbij hoort: geen achternaam, geen stoel, geen koffie, geen familiestructuur, kortom geen burgerlijke flauwekul. De naam "DeMooiRooiKrant" prevelt hij met een ietwat spottend lachje. Ja, hij kwam wel vaker in Rooi maar nee, nooit van gehoord, nooit gelezen ook.

Wat hij hier zoekt? "De camping vind ik best burgerlijk ja, min of meer toevallig kwamen wij hier terecht. Ik ga elk jaar een keer op vakantie met mijn vriendin, en een keer met hém" en hij wijst naar de jongen, die zich voorstelt als Bo, en vertelt dat hij 12 jaar is. Bo woont in Bladel. Paul en Bo vermaken zich best goed. "Beetje zwemmen hier in de vijver, beetje suppen" en hij wijst op de felblauwe plank achter zijn camper. Oh, kun je hier ook op de Dommel kanoën? Leuk. Maar dan moet ik de terugweg weer gaan lopen."

In de tussentijd vermaken een paar wespen zich opperbest met het halfvolle bekertje vruchtensap en een paar worstjes in een pannetje op het campingtafeltje. Paul bemerkt onze aandacht voor het tafereel. "Laat die toch ook lekker genieten". Flowerpower, leven en laten leven. Het gesprek komt op andere onderwerpen. Even over tiny houses, maar als het woord voetbal valt is Bo ineens een en al aandacht. "Bo is onze voetbalexpert. Hij leert mij steeds bij want daar weet ik niks van" merkt Paul op. Vervolgens gaat het over de grote ego's van de voetbalvedetten. "Wat wil je ook, als je op je 17e al miljonair bent" relativeert Paul.

Op de vraag naar zijn vakantiebestemmingen blijkt hij meestal niet ver buiten de landsgrenzen te gaan. "Veel te duur. Dat ding rijdt één op zes!" Paul heeft 'm nu een jaar of vijf, toen hij hem kocht was hij al omgebouwd tot camper. Tussen de brandslangen zitten zowaar nog een of twee zonnepanelen. "Maar dan moet je natuurlijk niet in de schaduw gaan staan." Tja, da's ook wel iets om over na te denken voordat je zo'n ding koopt om naar een warm land te reizen.

De afsluitende foto-shoot is geheel in non-conformistische hippiestijl. "Schiet je plaatjes waar je wilt, maar ik ga écht niet poseren". En het zou ook zomaar kunnen, dat Paul het interview nooit gaat lezen. Onze out-of-the-box missie van deze week was in ieder geval geslaagd…


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!