Logo mooirooi.nl
Er werd zondag volop gedanst.    | Fotonummer: 5abfa0
Er werd zondag volop gedanst. (Foto: Johnny Huijberts)
Evenementen / Sint-Oedenrode

Een gouden concept om The King te eren

Sint-Oedenrode - Rooienaar Bernie de Brouwer bedacht meer dan tien jaar geleden een gouden concept om zijn idool te eren. Dat concept heeft niet aan glans verloren de laatste jaren. Sterker nog, het evenement is alleen maar meer gaan blinken. De laatste jaren kwamen er meer bezoekers dan ooit op het Boskantse Ritaplein. Elvis Presley wordt ook in 2019 geëerd en De Brouwer heeft er wederom enorm veel zin in.

"Het is alweer voor de vierde keer dat we de Elvis Presley Memorial Day in Boskant houden", vertelt de organisator. "Vanaf de eerste keer is dat een succes. Dat komt omdat het evenement in Boskant wordt geaccepteerd. Ik werk zeer prettig samen met de Boskantse basisschool en De Vriendschap. Daarnaast word ik gesteund door Rooise bedrijven en instellingen. Zonder hen zou het niet kunnen slagen."
Op 16 augustus wordt de sterfdag van The King of Rock and Roll herdacht. Bernie is een groot fan van de zanger en met hem miljoenen andere mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de muziekstijl op zijn evenement alom gewaardeerd wordt. De laatste jaren werd er aan het podium op het Ritaplein flink gedanst. Onder andere op de muziek van Mark Elbers, de beste Elvis Tribute artiest van Nederland. Ieder jaar strijkt hij neer op de Elvis Memorial Day en ieder jaar wordt zijn optreden enorm gewaardeerd. Naast Elbers staat The Rattleshake Combo uit België op de bühne. Dit muziekgezelschap speelt Rockabilly, Rock and Roll, Country & Swing. Een goede warming-up wordt aangeraden…
De Brouwer bestempelt de Elvis-dag, zoals het in de volksmond wordt genoemd, als laagdrempelig en gezellig. Vanuit heel Nederland en soms zelfs uit België en Duitsland komt het publiek toegestroomd. "De neuzen staan altijd dezelfde kant op. Er is nog nooit onenigheid geweest. Altijd staat de gezelligheid en saamhorigheid voorop", omschrijft de Elvis-fan zijn festival. Vanaf de verjaardag van Elvis, op 8 janauri, start hij ieder jaar met de voorbereidingen. Het geeft aan hoeveel er geregeld moet worden.
Degene die er al eens geweest zijn, hoeven niet meer overtuigd te worden. Voor hen is het alleen belangrijk om 18 augustus in de agenda te blokkeren voor dit evenement. Bent u er nog nooit geweest? Dan is dit de ideale mogelijkheid om het evenement voor eens en voor altijd in uw hart te sluiten! Aanvang 13.00 uur, Ritaplein Boskant.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!