Met deze boot gaan ze 12 augustus de reis maken.
Met deze boot gaan ze 12 augustus de reis maken.

Wens komt uit: met rieten boot van Bulgarije naar Cyprus

Algemeen Human Interest

Bulgarije / Sint-Oedenrode / Rheden - Als kind zag Mark Peels de documentaire van Thor Heyerdahl's Ra expedities ('69-'70). Dat maakte zo'n indruk op hem dat hij besloot om het ook ooit eens te gaan doen. Die levensdroom hield hij altijd vast en is deze week uitgekomen. "Ik dacht dat het een onbetaalbaar project zou zijn, maar het is toch gelukt", is de Rooienaar in de zevende hemel.

Hoewel hij zijn droom al lang uit zijn hoofd had gezet, bepaalde het lot dat hij toch weer op dat pad kwam. Tijdens een vakantie in Noorwegen wilde Mark per se de bergen in. Zijn vriendin Anya stemde voor een museum. Het werd dat laatste en dat was maar goed ook. "Ik kwam in het Kon-Tiki museum in Oslo terecht en daar stond de Ra II! Mijn enthousiasme voor een nieuwe expeditie leefde weer op. Toen ik de Kon-Tiki (een houtvlot uit 1947) zag, besloot ik een houtvlot te willen bouwen. De eenvoud trok me erg aan." Vanaf 2013 startte Mark plantages met Balsa hout en daarmee startte het avontuur…

Afgelopen donderdag werd de boot te water gelaten. Op 12 augustus aanstaande varen ze vanuit Bulgarije naar Istanbul om daarna koers te zetten naar Cyprus. Daarmee komt een droom van Mark - die inmiddels in Rheden woont - uit.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding