Logo mooirooi.nl
Basso met Ad bij zijn roze trui die hij ooit aan Ad heeft geschonken.   | Fotonummer: ec8e5a
Basso met Ad bij zijn roze trui die hij ooit aan Ad heeft geschonken.
Sport

Ivan Basso brengt bliksembezoek aan Rooi

Sint-Oedenrode – Oud-topwielrenner Ivan Basso bracht donderdagmiddag een bliksembezoek aan Sint-Oedenrode. De Italiaan proefde op uitnodiging van Ad van Kasteren van het ijs in ijssalon Puur48.

De erelijst van Basso is indrukwekkend. Als belofte won hij al het WK op de weg en toen werd duidelijk dat hem een grote toekomst stond te wachten. Dat hij een wielrenner werd om rekening mee te houden, werd al helemaal duidelijk toen hij in 2002 het jongerenklassement van de Tour de France won. Zijn grootste prestaties zijn het winnen van de Ronde van Italië in 2006 en 2010 en zijn tweede plek in de Tour de France van 2005. Daarnaast werd hij onder andere derde in Luik-Bastenaken-Luik, derde in de Ronde van Lombardije en vierde in de Ronde van Spanje. In 2015 zette de Italiaan een punt achter zijn carrière, mede vanwege de diagnose teelbalkanker.

Ad kent Basso via Gerry van Gerwen. In het begin van de jaren 2000 vroeg de oud-wielrenner als rennersmakelaar of Ad als chauffeur wilde fungeren voor verschillende renners die werden uitgenodigd voor criteriums. Zo gebeurde het dat Ad Basso vervoerde naar allerlei wedstrijden in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. "We hebben geweldige dingen meegemaakt", zegt de voormalige slager die door de jaren heen meerdere renners mocht vervoeren. Onlangs had hij de eer om Peter Sagan naar een koers te brengen. "Ook een heel leuke vent. Altijd vriendelijk", zegt Ad over de Slowaak.   
Basso kreeg van Ad's partner Berdien een heerlijk ijsje en als een echte Italiaan kon hij er goed van genieten. Daarna sprongen de heren in de auto. Zaterdag aanstaande rijdt Basso in Roosendaal met andere oud-profwielrenners enkele ronden in De Draai van de Kaai, een criterium die Basso veertien jaar geleden op zijn naam wist te schrijven.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!