v.l.n.r.: Joop, Nettie, Moos, Ad en Ida.
v.l.n.r.: Joop, Nettie, Moos, Ad en Ida.

Op vakantie in Rooi: de Donkershoeve

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode - De afgelopen jaren hebben onze lezers een paar zomerseries voorbij zien komen. De Campingtour, de Bed & Breakfasttour, en tot slot de vele Rooise Natuurgebieden waar we pas na twee seizoenen 'doorheen' waren. Dit jaar hebben we die eerste twee bij elkaar gepakt in de serie "Op vakantie in Rooi". Dit keer zochten we het bij de buitenrand van de Rooise hoofdkern: de Donkershoeve aan de Ollandseweg. Ook dáár waren we al eens geweest, jaren geleden. Dat zal een van onze eerste campingtours zijn geweest.

Wie wel eens over de Ollandseweg rijdt, zal De Donkershoeve opgemerkt hebben. Die ligt er breeduit, geflankeerd door een speelwei met dieren en een vijvertje. Het aangezicht van de boerderij wordt tegenwoordig gedomineerd door ZorgOkee en hun witte autootjes. Op een bord ernaast staat 'seniorencamping' en een wat kleiner bord verwijst naar de receptie.
We doen sowieso eerst een rondje op de camping, maar weten eigenlijk al dat we een praatje gaan maken bij de eerste caravan. Zoiets merk je in het voorbijgaan meteen aan de eerste blik en begroeting. En dit keer in het bijzonder omdat de voortent is gemarkeerd met sierlijke bloembakken. Dat zie je op een camping toch zelden. We maken kennis met Ad en Ida Sprangers uit Baarle-Nassau. Meteen gespreksstof, want ook een toeristenplaats, toch? Waarom dan op een camping in Rooi?

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant