Afbeelding
Foto: Cal David

Uw huis een make-over geven. Inspiratie en tips

Algemeen Ingezonden

Tijd voor een verjongingskuur van uw woning
Wie al jarenlang of zelfs decennialang in hetzelfde huis in Den Bosch woont zonder het huis te hebben gerestyled, raakt een keer verveeld. Vroeg of laat is het tijd voor een woning die fris in de verf gezet wordt, nieuw meubilair krijgt of op een andere manier en verjongingskuur ondergaat. Tijd voor een make-over dus! Maar hoe kunt u uw woning op een voordelige en slimme manier een verfrissingsbeurt geven? Doe inspiratie op met de ideeën die hieronder staan en uw woning is binnen no time omgetoverd in een prachtig en fris huis!

1. Tover de badkamer om in een droomoord
Een nieuwe douchecabine met strak badkamermeubilair doet wonderen in de badkamer! Hiermee tovert u de meest relaxte plek van uw woning om in een droomoord. Een voordelige manier om de badkamer een metamorfose te geven is om zelf het ontwerp te maken en alle materialen te kopen, dit kan voordelig bij bouwmarkten in Den Bosch, en door een voordelige loodgieter in te schakelen om het leidingwerk aan te leggen. Bent u zelf handig, dan kunt u de douchecabine en het meubilair zelf installeren. Met grote, eigentijdse tegels op de vloer en wanden, een zwevend toilet en en regendouche of grote badkuip kan uw badruimte er weer jarenlang tegenaan! Een lokale loodgieter uit Den Bosch kan u helpen als u zelf geen handige klusser bent, dus schakel gerust hulp in!

2. Houten elementen voor een landelijke uitstraling
Wilt u uw woning een gezelliger sfeer geven, dan is hout en van de beste materialen om dit te bereiken. Plaats bijvoorbeeld houten steunbalken onder het plafond, die u bij de Praxis, Gamma of Karwei kunt halen en zelf of door een timmerman kunt laten plaatsen. Zelf een houten tafel maken of een gave boekenkast door een timmerman laten ontwerpen geeft de woonkamer ook direct een intiemere en warme uitstraling. Het grote voordeel? Uw huis ademt ineens veel sfeer, zonder dat het u veel geld kost!

3. Een keuken met kookeiland
De laatste jaren zijn moderne, klassieke en landelijke keukens steeds betaalbaarder geworden. Deze kunt u kopen bij een plaatselijke keukenleverancier, online bestellen of uitkiezen in overleg met een ervaren plaatselijke loodgieter. Met name kookeilanden zorgen voor veel extra comfort in de keukenruimte, door de extra opbergruimte die deze bieden.

4. Een houten terras in de tuin
Verrassend mooi is het plaatsen van een strak houten terras in de tuin, waarvoor u een plaatselijke timmerman kunt inschakelen. Natuurlijk met een regenbestendige overkapping, een relaxte loungebank en een terrashaard die u bij een lokale bouwmarkt kunt kopen voor scherpe prijzen. De zomers in Nederland worden steeds warmer, dus is het slim om daar uw tuin op aan te passen. Met een houten terras behoudt uw tuin zijn natuurlijke uitstraling, maar wordt het tegelijk een plek waar u optimaal kunt genieten van de zomerzon, gezelligheid met vrienden en bekenden, een goed boek en een lekker drankje om de vakantie mee in te luiden.

5. Een nieuwe frisse kleur op de muren
Een van de voordeligste en snelste manieren om het interieur een ander aanzien te geven, is een nieuw likje verf op de muren aan te brengen. Wanneer u de ruimte groter wilt laten lijken, is het slim om te kiezen voor een lichte kleuren als wit of lichtgrijs. Met name in combinatie met wat donkerder meubilair creëert u dan een fraai en stijlvol contrast in huis, die ervoor zorgt dat het meubilair meer opvalt en geaccentueerd wordt!

6. Nieuwe vintage meubels in de woonkamer
Een populaire woontrend is het kopen van vintage meubilair voor in de woonkamer. Vintage is niet ouderwets, maar juist een sfeermaker. Koop bijvoorbeeld een klassieke fauteuil uit de jaren 1960 of een stoer bruin bankstel uit de jaren 1970. De kamer krijgt meteen extra warmte en gezelligheid, terwijl dit soort meubels nauwelijks geld hoeven te kosten als u ze koopt bij een voordelige lokale onderneming.

7. Elektrische rolluiken
Is uw huis nog voorzien van traditionele zonneschermen? Dan is het tijd om elektrische rolluiken te plaatsen. Niet alleen ziet uw woning er daarmee luxueus en strak uit, ook houdt u beter de warmte buiten op hete zomerdagen. En verder kunt u de slaapkamer veel beter verduisteren, wat bevorderlijk is voor een goede nachtrust.