Afbeelding

Via TedX een kijk in The New York Public Library

Algemeen Human Interest

New York / Sint-Oedenrode - Mies de Koning uit Sint-Oedenrode maakte een soort van American Dream waar. Verhuizen naar New York is één, maar het daar waarmaken is niet iedereen gegeven. De zoon van Peter en Joke de Koning is dat gelukt. Hij werkt onder andere voor The New York Public Library en kan daar uren over vertellen. Daarom werd hij vorig jaar uitgenodigd om te spreken tijdens TedXVeghel. Samen met Mies blikken we terug op zijn TedTalk die op veel mensen indruk maakte.

Hoe ben je in New York terecht gekomen?
"In 2013 ben ik getrouwd met een New Yorker. Ik woon inmiddels ruim vier jaar met Lance in de wijk Park Slope in Brooklyn."

Vertel eens wat meer over je werk in New York.
"Vanuit mijn eigen bedrijf Actionlearningnewyork.com coach ik teams in uiteenlopende organisaties bij het oplossen van strategische vraagstukken en werkproblemen. Ik kom over de vloer in uiteenlopende sectoren zoals de advocatuur, kunst en cultuur, banken, ziekenhuizen, enzovoort. Daarnaast geef leiding aan een team organisatieontwikkelaars bij The New York Public Library. Mijn team verzorgt interne opleidingen voor ongeveer 2900 medewerkers en ikzelf richt me hoofdzakelijk op verandermanagement en leiderschapsontwikkeling."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding