Logo mooirooi.nl
Mattis Fraterman is de meest rechtse jongen van de middelste rij.   | Fotonummer: 090da2
Mattis Fraterman is de meest rechtse jongen van de middelste rij.
Kunst en Cultuur

Nijnselse jongen bij opening Lang Leve Rembrandt

Sint-Oedenrode - Het kunstwerk 'Onze klas in het Rembrandtjaar' van groep B1P/T van De Wissel uit Veghel heeft een plekje veroverd in de drie maanden durende tentoonstelling Lang leve Rembrandt in het Rijksmuseum. Mattis Fraterman, een jongen uit Nijnsel, is uitgeloot om de opening van vandaag aanwezig te zijn.

De afgelopen week heeft de jury alle kunstwerken nog een keer aandachtig bekeken. "Gefeliciteerd! We zijn verheugd je te kunnen melden dat de jury jouw kunstwerk heeft geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt! Het kunstwerk is van 15 juli tot en met 15 september te zien in het Rijksmuseum", liet de organisatie de Veghelse school weten. 
Het kunstwerk van De Wissel kwam tot stand onder leiding van Tineke Winters van de Compagnie uit Veghel. Zij verzorgen regelmatig exposities in de Wiebenga Silo op de Noordkade in Veghel. Steeds als er een aansprekende expositie is, probeert José, lerares van deze groep, met vrijwilligers van De Compagnie, kinderen in contact te brengen met de geëxposeerde kunstwerken en koppelt er op school een aantal kunstlessen aan. Het kunstwerk, dat inmiddels een vaste plek in de school heeft gekregen, wordt tijdelijk uitgeleend aan Het Rijksmuseum.
Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend. De tentoonstelling blijft tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!