Logo mooirooi.nl
Rik op de Rooise Markt. Foto: Wim Roefs   | Fotonummer: c297c8
Rik op de Rooise Markt. Foto: Wim Roefs (Foto: Wim Roefs)
Human Interest

Wethouder Rik Compagne: jong, enthousiast én bourgondisch

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Het 'koningsdrama' met TEAM Meierijstad heeft veel, maar niet uitsluitend verliezers gekend. Door het vroegtijdig vertrek van twee wethouders kwam immers Rik Compagne in beeld als voortijdige opvolger. Met niet één, maar twéé van de vijf Rooise wethouders is Rooi nu dik vertegenwoordigd in het dagelijks bestuur van Meierijstad. Hoewel dat er formeel niet toe doet, het credo van het college is bovendien "Meierijstad, dat zijn we samen". Tijd voor een nadere kennismaking met onze nieuwe bestuurder. We beginnen met zijn cv.

Geboortedatum: 23 september 1987
Geb. plaats: Stadskanaal. "Daar zit nog wel een leuk verhaal achter. Mijn vader was daar afdelingshoofd bij de gemeente, en werd benoemd als gemeentesecretaris in Rooi. We zijn toen naar Rooi verhuisd. Ik was toen tien jaar. Ik weet niet hoe het me later in Groningen zou zijn vergaan, maar ik zou niet meer terug willen. De Brabantse gezelligheid, de gemoedelijkheid, het bourgondische, daar voel ik me heel goed in thuis."
Woonplaats: Sint-Oedenrode
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Kinderen: 1
Opleiding: Bestuurskunde Overheidsmanagement.
Politieke ervaring: "Sinds mijn achttiende ben ik bij de politiek betrokken. Eerst twee raadsperiodes als commissielid bij Hart voor Rooi, later was ik raadslid en ook nog eens ingevallen tijdens de zwangerschap van ons fractielid Janneke van Vugt."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Meierijstad stond Rik voor TEAM Meierijstad op een onverkiesbare plaats, nummer 29. Waarom? "Ik heb bij een aantal gemeentes al een kijkje in de keuken genomen en werkte op dat moment in Vught, als beleidsmedewerker in het sociaal domein. Ik kon niet goed inschatten wat een eventueel raadslidmaatschap in Meierijstad daarnaast zou inhouden qua tijdsinvestering. In Vught was ik voor een coördinerende rol gevraagd en dan wil je je daar voor de volle 100% voor inzetten."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!