Logo mooirooi.nl
Allerlei spellen kwamen voorbij tijdens de eerste dag.   | Fotonummer: 8c6c13
Allerlei spellen kwamen voorbij tijdens de eerste dag. (Foto: Jos van Nunen)
Evenementen / Sint-Oedenrode

Zevensprong 2019 van start gegaan

Sint-Oedenrode - De 33e editie van de Zevensprong is dinsdag van start gegaan. Al ruim voor half 10 stonden veel van de 275 deelnemers met spanning klaar om een leuke vakantieweek te gaan beleven. De kinderen maakten eerst kort kennis met elkaar en hun begeleiding. Hierna opende voorzitter Martin van Hastenberg samen met Rodi de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs. Hij bedankte daarbij Manege de Pijnhorst, waar de Zevensprong al voor het 24e jaar te gast is.

Dit jaar zal de Zevensprong op tijdreis gaan. Een stukje terug in het verleden, en een kijkje in de toekomst. Hopelijk is iedereen op vrijdag weer terug in 2019! Tijdens de opening werd kennis gemaakt met professor Barrie, die een tijdmachine heeft gebouwd en bezig is met een grote tijdreis. Ook zijn hulpje Leo kwam kennismaken. Hij wil ook tijdreizen, maar maakte de tijdmachine stuk nadat Barrie op tijdreis was vertrokken. Als hij nu nog maar kan terugkomen.
Na de opening startte een deel van de kinderen met Ridderspelen. Een ander deel ging in park de Kienehoef het Helden van de Kienehoef-spel spelen, waarbij grondstoffen moesten worden gevonden, verdiend en geruild.
Woensdag staat een twaalfkamp op het programma. Met zes grote luchtkussens, lasergamen, puzzelen en een escaperoom. Donderdag is traditioneel de dag waarop het uitstapje met de bus plaatsvindt. Waar de reis naar toe gaat blijft nog even geheim... Snel weten waar de bus de kinderen naar toe heeft gebracht? Volg de Zevensprong op social media.
Tenslotte vindt op vrijdagochtend een Vossenjacht plaats door Dommelrode en Vogelenzang. In de middag vindt er in sporthal de Streepen een spectaculair optreden plaats van een clown. Daarna zullen de nodige vrijwilligers in het zonnetje worden gezet en vindt de prijsuitreiking plaats. Om 15.30 uur is het tijd voor de afsluiting. Iedereen mag hierbij aanwezig zijn. Tijdens de Zevensprong is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook kunt u de Zevensprong volgen via Twitter @zevensprongROOI, Facebook "Stichtingdezevensprong", Instagram "zevensprongrooi" of www.zeven-sprong.nl. Foto's: www.mooirooi.nl 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!