Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 868126
Sport

Topprestaties Rooise Ruiters

Sint-Oedenrode - Vorig weekend zijn Michelle Bakx en haar Golden Tulip in de hitte afgereisd naar de Eindhovense Manege om daar een selectie wedstrijd te rijden. Ze hebben er in de rubiek M2 dressur een tweede prijs behaald met 192 punten.

Bente Voorn en haar Hill Bellie zijn afgelopen weekend kringkampioen geworden in de L1 dressuur.
Dit resultaat was na de vijfde wedstrijd al zeker, maar afgelopen zondag reed Bente de laatste selectie en werd ze tweede! Wat dus ook inhield dat ze het kampioenschap behaalde.
Tevens wist ze zich daarmee te kwalificeren voor de Brabantse Kampioenschappen voor zowel springen als dressuur.
Ook bij de pony`s kregen de Rooise Ruiters er een kringkampioene bij. Zondag werd de laatste selectiewedstrijd dressuur voor pony's verreden voor de Brabantse kampioenschappen. Liv van den Berk reed met Indigo een sterke proef en won hiermee de klasse C-L1. Tevens werd ze gehuldigd als kringkampioen en is daarmee ook verzekerd van een startplaats op de Brabantse Kampioenschappen
Laura Petersen is gestart met Divident in Neerijen Subtop Intermediair 1. Dat heeft goed uitgepakt met een sterk deelnemersveld van negentien starts waar de combinatie een mooie vijfde prijs behaalde met 66,5%
Het kersverse viertal van de Rooise Ruiters kwam ook dit weekend weer aan de start, dit keer in Reusel waar een selectiewedstrijd georganiseerd werd. Met trots gesponsord door Van der Velden Rioleringsbeheer, zagen de dames en hun paarden er weer keurig netjes uit. Ondanks dat ze deze niet wonnen maar wel tweede werden, kwalificeerden zij zich hiermee voor een teamplek bij de Brabantse Kampioenschappen. Voor deelneemster Suzanne Klomp uit het viertal, betekende dit resultaat meteen een individuele klassering voor het Z1 dressuur op de Brabantse Kampioenschappen! Ook Michelle Verbij met haar pony Centurion selecteerde zich dit weekend voor de Brabantse Kampioenschappen door een eerste prijs in de klasse B-B te behalen.
Tessy en July van der Velden Jonkers zijn aan de start geweest bij Outdoor Geldrop.
Voor July was het de eerste echte springwedstrijd. Ze vond het heel spannend, want mocht met Tiesto een echt parcours springen en er waren drie prijzen te verdelen. De wedstrijd was met een barrage op tijd. July reed een keurige foutloze eerste ronde en had in de barrage de tweede tijd gehaald. Een mooie tweede plaats voor July.
Ook Tessy had een aantal prijzen in de wacht gesleept in Geldrop. Met Tapas had ze twee van de drie wedstrijden gewonnen. In de finale was ze op een vierde plaats geëindigd. Tessy mag met haar beide pony's naar de Brabantse Kampioenschappen in Zijtaart op 20 juli. Ze zal hier starten zowel met dressuur als met springen.
Tessy is afgelopen weekend namelijk maar liefst twee keer kringkampioen geworden en twee keer is ze op een tweede plaats geëindigd in het kringkampioenschap. Met haar pony Tiesto had ze alle kringwedstrijden voor de dressuur gewonnen in de klasse B-L1. Met haar C pony Tapas had ze alle kringwedstrijden van het B springen gewonnen. Een superprestatie van Tessy dit outdoorseizoen! Kijk voor meer foto's op www.mooirooi.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!